sunnuntai 17. kesäkuuta 2007

FFAA Maasto SM - Hunter kierros


Olipa päivä.

Toisella taululla ammuin heti yhden nuolen paskaksi.
Merkin piti olla 55y matkalle 3,9 mutta minäpä jostain syystä ruuvasin tähtäimeen 4,9. Helähti mukavasti kun nuoli lensi taustan yli kallioon. Siinä meni sitten se neljä pistettä. Saattoi olla että tuo väärä merkki johtui siitä että Timppa oli kuvailemassa vieressä ja linssiluteena olo sitten vaikutti niin etten tarkastanut merkkiä, tai sitten ei. Pöllin kostoksi Timpalta kuvan tuosta ammunnasta, käskeköön poistaa netistä jos loukkaa. Revin sulat talteen ja otin kärkipätkän viineen mukaan jos vaikka ottaisi kärjen talteen tai sitten tekisi putken pätkästä vaikka kukkakepin.

Tuosta missistä toipumiseen meni sitten seuraavat kolme rastia ja ammunta alkoi kulkea kunnolla vasta seitsemännellä taululla. Ammuin ihan mukavaa tulosta monta rastia kunnes tultiin rastille numero 28. joka oli sivumäkeen sijoitettu viuhka, muistaakseni matkaa jotain hurjaa kuten 25y joten kyseessä ei ollut kovinkaan kaksinen taulu. Ampumapaikan vieressä oli sitten pieni pajuntynkä. Mietin hetken pitäisikö yrittää löytää parempi paikka vaiko tykittää siitä. Tuli lopputulokeen että siitä mahtuisi hyvin ampumaan. En tiedä osuiko sivustabi hieman loppuvedossa tuohon pajuun vai mitä tapahtui mutta nuoli lähti klikkerin läpi käsistä ja pamahti väärään tauluun. Siitä johtuen yksi ampumani vitonen tuomittiin missiksi. Yhdeksän pistettä siis tähän mennessä pois pelkästään oman hölmöilyn johdosta.

Tämän taulun jälkeen oli onneksi mahdollisuus pitää kahvitauko ja hieman rauhoittua.
Seuraavat taulut menivät suhteellisen hyvin ja ammunta toimi ihan mukavasti, melkeimpä liiankin mukavasti joka sitten kostautui hetken päästä.

Kahdeksannella rastilla, joka oli helppo lyhyt tipukävely, ammuin kaksi ensimmäistä nuolta nätisti vitoseen jonka jälkeen päätin jostain syystä vetäistä vielä yhden nuolen sinne vitoseen vaikka olisi pitänyt siirtyä seuraavalle taululle tolpalle. Hieman sapetti, taas lähti viisi pistettä taulusta pois. Neljätoista pistettä siis pois tuloksesta ja tässä vaiheessa viimeistään karisivat toiveet Oskin Hunter kierroksen ennätyksen rikkomisesta. Taulut eivät yksinkertaisesti enään riittäneet virheiden korjaamiseen. Ammuinkin loput neljä rastia puolihuolimattomasti, sen verran otti päähän. En vain saanut keskityttyä kunnolla ampumiseen. Toisaalta vaikak miten olisi keskittynyt ja pinnistänyt, ei ennätys olisi silti mennyt rikki. Oskin ennätys kun on 485 joka käytännössä olisi mennyt rikki ilman hölmöilyjä aivan helposti tällä ammunnalla.

Hunter kierroksen tuloksena lopulta 470 joka antoi SM:ien yhteistulokseksi 952 ja kilpailun voiton, eli yksi sulka lisää hattuun.
Kokonaisuudessaan kilpailuun mahtui hyviä ja huonoja hetkiä, hyviä sentään paljon enemmän kuin huonoja. Tietysti harmittaa ettei Hunter kierroksenkin SE tipahtanut syliin mutta ammuttu mikä ammuttu, ei sitä voi muuksi muuttaa. Riittääpähän haastetta seuraaviin kinkereihin.

Muutama muistamisen arvoinen asia:
- Pitää tehdä tähtäimeen skaala matkoineen, ei luottaa merkkilappuun ja tähtäimen säätämiseen merkkilapun ja tähtäimen omien numeroiden mukaan.
- Mikäli ampumapaikka tuntuu vähänkin epävarmalta, etsi parempi paikka.
- Kiinnitä huomiota ampumapaikalle tultaessa siihen mikä matka on ja minkätyyppinen ammunta on kyseessä, yksi tolppa, kävely vai viuhka.

Ei kommentteja: