keskiviikko 25. toukokuuta 2011

Euro-GP - Ranska - Alkukilpailupäivä

Aamuherätys oli melko aikainen. Eilisestä aamupalasta viisastuneina kävimme edellisenä iltana hakemassa lähikaupasta kananmunia joita keittelimme huoneessa ja otimme aamupalalle mukaan. Aamiaisen laatu parani huomattavasti kun sain voileivän päällä olevan kinkun päälle hieman jotain muutakin.
Kentäle sitten bussilla. Keli oli eirttäin hyvä. Hieman vilpoista aamutuimaan mutta pilvetön taivas lupaili melkoista hellettä. Kisan alkaessa joutuikin pudottamaan housunlahkeet pois.

Lähdin ampumaan kisaa Tampereella sunnuntaina ja eilen treeneissä hyvin toimineella punaisella kokoonpanolla. Kuitenkin ysikympin aikana osumissa ilmeni melkoista vaeltamista sivusuunnassa. Sain kuitenkin pidettyä nipun melko keskellä taulua ja sainkin kasaan yli 300 pistettä. Tosin vain kolme pistettä yli.

Seiskakymppiä alkoi melkoisessa helteessä. Ensimmäinen sarja oli nätisti keskellä mutta sen jälkeen homma alkoi leviämään käsiin. Nuolet löysivät kohteensa vuorotellen vasemmalta ja oikealta ja matkan puoliväliin mennessä oli jo melkoinen tappi otsassa. Kasasin toisen jousen sarjojen välillä ja sain kohdistettua tähtäimen melko hyvin ensimmäisen nuolen jälkeen. Osumissa alkoi näkymään jälleen selvästi järkeä ja sain kurottua hieman pisteitä kiinni. Seiskakympin tulos jäi kyllä harmittavan matalaksi, vain seitsemän pistettä paremmin kuin ysikymppiä. Tarvoitus oli ampua jonnekin 320-330 pisteen hujakoille mutta ammuttu 310 kyllä pudotti osakkeita huomattavasti.

Viisikymppiä alkoi melko hyvällä sarjalla. Myös jatko oli aika mukavaa ammuntaa vaikka nippu roikkuikin epätoivoisesti taulun ylävasemmalla neljänneksellä. Jotain on tapahtunut sitten edellisen viidenkympin spottiin ammutun kisan jälkeen koska tuohon tauluun ampuminen tuntui tänään oikeastaan oikein mukavalta. Aikaisemmin tähtäys on ollut todella hermostunutta ja osumat ovat seilanneet puolelta toiselle. Tämä on hyvä merkki tulevia kisoja ajatellen. Sain viideltäkympiltä kasaan 328 pistettä joka oli ihan linjassa tulosodotusten suhteen.

Kolmellakympillä ammunta lähti jälleen liikkeelle ylävasemmalta neljännekseltä. Muutaman nuolen huiskasin oikealle puolelle mutta muuten nuolet pysyivät keltaisella. Kymppejä tosin harmittavan vähän, todella ysipainotteista ammuntaa. Oikeastaan kolmestakympistä en osaa sanoa mitään ihmeellistä, melko peruskauraa, nippu vain ei ollut keskellä.

Kisasta kasaan lopulta 1283 pistettä jolla päädin jaetulle 25. sijalle Hatavan Matin kanssa. Matti päätyi tulosluettelossa yläpuolelleni suuremmalla kymppien määrällä.

Antti Tekoniemi ampui itsensä komeasti alkukisan viidenneksi tuloksella 1327. Joukkueena olemme huomenna lähdössä pudotuksiin neljänneltä sijalta. Huomisesta tulee pitkä päivä koska huomenna ammutaan henkilökohtaiset pudotukset, joukkuekisa sekä mixed team kisa.

Tuloksia alkukisasta löytyy seuraavan linkin takaa: http://www.archersdeboe.com/european_gp/GP/IQRRM.pdf

Ei kommentteja: