tiistai 13. syyskuuta 2011

Maasto EM - Arvioitavat matkat

Saavuimme Montevarchiin sunnuntaina iltapäivällä ja johtuen akreditoinnin kestosta, emme päässeet ampumaan vapaisiin harjoituksiin.
Maanantaisiin virallisiin harjoituksiin kerkesimme taas hyvin ja saimmme ampua hyvän aikaa keskustan stadikalla.

Tänään oli vuorossa ensimmäinen kilpailupäivä. Aamusta tuntui että ilma olisi ollut hieman vilpoisampi kuin parina aikaisempana päivänä mutta auringon noustua hieman korkeammalle, ilman lämpötila hujahti jälleen nopeasti neljänkymmenen celsiusasteen paremmalle puolen.

Pari ensimmäistä rastia meni ihan mukavaan tahtiin mutta kun eteen alkoi tulla 40cm tauluja, aloitukset lähtivät aina alaykköseltä tai kakkoselta. Vasta noin kymmenen rastin jälkeen tajusin että 40cm taulun mittauskuva oli jotenkin päätynyt päähän väärin päin jonka johdosta mittaus heitti täydellistä häränpyllyä.
Noilla rasteilla lähti melkoisesti pisteitä pois mutta ammuin kuitenkin lopun kisaa rauhassa omaa ammuntaani.
80cm taulujen mittauskuvat olivat ehkä hieman epämääräiset jonka johdosta parilla 80cm rastilla jossa piti myöskin huomioida ammuntakulman vaikutus korkeusosumaan, en onnistunut niin hyvin kuin olisin voinut.
Samoin 20cm tipuista irtosi todella vähän kutosia. Jotenkin ammunta noihin tauluihin ei ollut ihan niin luottavaista kuin se olisi voinut olla.
Samassa ryhmässä oli Italialainen ja Ranskalainen jotka lopulta päätyivät kisan kärkikaksikoksi ensimmäisen päivän jälkeen. Tämän johdosta oli hieman pitelemistä päässä koska kontrasti oman ja heidän ammuntansa välillä oli melko suuri. Kaverit naputtelivat arvioitavia matkoja aika nätisti keskelle.

Virtaa riitti jonnekin viidenneksi viimeiselle rastille asti jonka jälkeen tekeminen muuttui hieman enemmän hälläväliä suuntaan. Tekeminen meni hieman hutiloivaksi. Yli neljänkymmenen asteen lämmössä lähes kymmenettä tuntia mäkiä ylös ja alas kiipeillessä ja välillä ampuessa, ei vain oikein asialle voinut mitään.

Lopulta kuitenkin ihan tämän kauden tasoa oleva tulos 329 jolla pääsin ekan päivän pohjalta pudotussakkiin. Tosin vasta huomisen jälkeen kun saadaan annettujenkin matkojen tulokset yhteen tämänpäiväisten kanssa, voidaan vasta sijoitella porukkaa pudotuskaavioon.

Uskon ampuvani huomenna selkeästi parempaa tasoa koska mittaushölmöilyt jäävät automaattisesti pois. Huomiseksi on luvassa yhtä kuuma ja kova päivä joten pitää vain pitää pää kylmänä ja ottaa rauhallisesti säästäen energiaa ja varjoa etsien.

Ei kommentteja: