lauantai 25. elokuuta 2012

70m kierros finaaleineen Kokkolassa

Matkustin perjantai-iltana Vaasaan lentäen koska Finnairilla oli joku kesäkampanja jonka johdosta menopaluulentojen hinnaksi tuli vain hieman yli satasen.
Myönnyin tällaiseen investointiin vaikka jousiammuntavelkaa on vieläkin päällä kuluneesta kaudesta koska kisojen finaalit oli luvattu pitää Kokkolan keskustorilla Venetsialaisten yhteydessä, Mikko Alatalon kondsertin jälkeen.

Saavuin siis illalla Vaasaan jossa Tekoniemen antti ystävällisesti kyyditsi minut kämpilleen. Hieman illallista naamaan ja nukkumaan.
Aamulla herätys kuuden maissa ja aamupalojen jälkeen parkkkipaikalle jossa Pakkalan Juhani oli jo odottelemassa kyytiä.

Pakattiin siis kaikkien kolmen tavarat Antin autoon ja suunnattiin kohti Kokkolaa.

Pidimme perillä pienen ostostauon kentän vieressä olevalla huoltamolla jossa sai hoidettua evästankkauksen.

Kentällä sitten jouset kasaan ja välinetarkastukseen. Tuomareilla ei ollut muuta ihmeteltävää kuin punottu huulimerkkini jänteessä. Siitä ei tosin tullut mitään sanomista.

Lämmittelysarjat menivät melko hyvin ja sain hyvää nippua aikaseksi. Kuitenkin ensimmäisellä kisasarjalla nippu olikin reippaasti ylhäällä.
Ensimmäinen sarja meni ruuvaillessa tähtäintä jälleen oikealle kohdalle. Molempien puolikkaiden ammunta heilahteli edestakaisin tuloksellisesti enkä saanut tehtyä tasaista työtä. Alkukisan tuloksena vain 646 joka oikeutti toiseen sijaan sekä finaalipaikkaan. Ainoa asia mikä kentässä häiritsi, oli aurinko, joka alussa paistoi suoraan silmiin vaikka hattu päässä olikin. Voi olla että tuo auringon kanssa sählääminen vaikutti jotenkin ammuntaan koska ammunnasta puuttui alkukisan aikana tietty varmuus.

Kahden aikaan olikin sitten vuorossa siirtyminen finaalikentälle, eli Kokkolan keskustorille. Torille oli aikataulutettu taljajousen pronssi- ja kultaottelut sekä tähtäinjousen pronssi- ja kultaottelut.

Odottelin ampuma-alueen takaosassa omaa vuoroani ja tankkasin hieman lisää ruokaa ja nestettä.
Matsi alkoi pienellä jännityksellä. About samaa tasoa kuin jossain SM-kisojen finaalissa. Parisataapäinen yleisö ei niinkään haitannut ja sainkin melko hyvää ammuntaa aikaiseksi. Muutamalla sarjalla jouduin hieman antamaan siimaa matsissa ja kerran Antin ampuessa seiskan, meni pakka jotenkin sekaisin ja ammuin viimeisen nuoleni kutoselle. Kasasin kuitenkin itseni viimeiselle sarjalle joka toi voiton kotiin.

Alkukisa tulos oli melkoista räpellystä mutta finaaliammunta jo aivan toiselta planeetalta. Finaalissa ammunta toimi niinkuin sen olisi pitänyt toimia alkukisassakin paria räpellystä lukuunottamatta.

Torifinaalista jäi kyllä todella hieno fiilis, varsinkin kun finaalista tuli voitto. Näitä tilanteita pääsee harjoittelemaan niin harvoin että hieman päälle satanen tästä kokemuksesta oli halpa hinta.

Jousiammunta on kuin onkin ihan mukava urheilulaji :)

Ei kommentteja: