sunnuntai 12. elokuuta 2012

Homenokan FITA - Jyväskylä

Eilen ammuttiin Jyväskylässä perinteinen Homenokan FITA-kierros.
Sain viikko sitten piiskattua itseni jälleen treeneihin ampumaan muitakin matkoja kuin seiskakymppiä sekä tarkastamaan jousen säätöjä.
Vuoden kun ampuu pelkkää seiskakymppiä ja säätää siltä matkalta, niin jousen säädöt eivät välttämättä ole aivan täydelliset FITA kierrokselle.
Sivusiirtymää nipulla oli alkuviikosta kolmestakympistä seiskakymppiin noin metri. En jostain syystä saanut korjattua tuota siirtymää täysin jotenka kompensoin hieman tähtäinkiskolla.

Oletus kisaa varten oli se että nippu tulee siirtymään hieman matkojen vaihtuessa.

90m lähti liikkeelle todella kurjalla sarjalla. Pelkästään 46 pistettä. Toinenkin sarja vain 49 pistettä mutta sen jälkeen pääsin yli viidenkympin vauhtiin.
Tosin nuo pari ekaa räpellyssarjaa aiheuttivat sen ettei 300 ylittynyt kuin pisteellä. Tuossa vaiheessa oli jo selvää että 1300 ylityksen kanssa mennään todella tiukille. Joku 315 olisi ollut tuohon väliin hyvä lähtö.

Seiskakymppiä kyllä lähti liikkeelle ihan okei, tein pienen ennakkoruuvauksen sivusäätöön ennen matkan alkua. Matkalle mahtui tosin pari todella heikkoa sarjaa jotka hieman pudottivat matkatulosta. Tulos kuitenkin 324 joka meni aika perusammunnan mukaisesti.

Viidenkympin eka sarja oli vaivan kauhea. Sekä sivusuunta että korkeus olivat aivan metsässä. Ammuin ensimmäiset nuoleni ylävasemmalle seiskalle ja kasille ja sain vasta viimeisen nuolen kympille karmean tähtäimen ruuvailun seurauksena. Loppu matkaa oli oikeastaan ihan hyvää ammuntaa ja sain moneen sarjaan todella nättiä nippua aikaseksi, mutta tuo ensimmäisen sarjan 47 pistettä painoi liikaa ja kokonaisulokseksi matkalta kasaan vain 314, josta puuttui noin kymmenen pistettä tavoitteen mukaan.

Kolmekymppiä lähti jälleen hakemaan nippua hieman vasemmalta ja ensimmäiseen sarjaan nasahti pari kasia. 55 pisteen sarja oli aika heikko esitys kolmestakympistä mutta lopuilla sarjoilla homma kulki ihan mukavasti vaikka väsymys alkoikin hieman painaa päälle. 342 pistettä kolmestakympistä antoi sitten lopulta koko kisan lopputulokseksi 1286. Ennen kolmeakymppiä oli tavoitteena kerätä kasaan ainakin 1290 pistettä mutta siitä nyt jäätiin neljällä pisteellä.

Päivä oli hieno vaikka hieman pilvien asennosta jotuen oli joko kuuma tai kylmä. Tavoitteeksi asettamaani 1300 pistettä en saanut kasaan mutta siitä voin syyttää pelkästään itseäni. Viimeaikoina treenimotivaatio on ollut hieman hukassa ja en panostanut tarpeeksi aikaa jousen säätöihin jonka takia hävisin aivan turhia pisteitä matkojen vaihdoissa. Kokonaisuudessa kuitenkin ihan mukava päivä jousiammunnan parissa sekä vaihteeksi kilpailun voitto. Ihan mukava laji tämä sittenkin on :)

Ei kommentteja: