maanantai 21. tammikuuta 2008

Ilves Cup Indoor 2008 - Järvakandi, Estonia - Toinen päivä

Lämmittelyammunta alkoi 1/8 kierroksia varten taljoille ja tähtäimelle kymmeneltä joten herätys puoli yhdenksän, hieman aamupalaa naamana ja hallille.

Lämmittelyammuntojen jälkeen taljat alkoivat karsia porukkaa. Kisaa oli helppo seurata hallin sivussa olevasta oviaukosta ja koska kilpailijoita oli tuossa vaiheessa vain kahdeksan jäljellä, oli helppoa seurata taulukohtaisesti tilannetta.

Tähtäin pääsi ampumaan 1/8 pudotuskierrosta kahdentoista jälkeen. Alkuun yksi vetristyssarja jonka jälkeen toimintaan. Ammuin mielestäni ihan ok kierroksen paria haksahdusta lukuunottamatta.

Tämän jälkene ampuivat taljat 1/4 kierroksen ja Suomalaiset pärjäsivät hienosti. Marko vetäisi komeasti kultaa ja Jari hopeaa.

Ennen tähtäimen 1/4 kierrosta yritin venytellä ja lämmitellä mahdolisimman hyvin koska jälleen oli ollut melkoinen tauko aikaisemman kierroksen jälkeen. Alkuun jälleen yksi vetristyssarja jonka jälkeen kisa päälle. Ensimmäinen ottelu oli Per Bengtsonia vastaan jonka hävisin Perin ampuessa omien sanojensa mukaan parhaan ikinä ottelutuloksensa joka oli 118. Seuraavana vastassa oli Zane Berzina jonka kanssa vedimme tasatuloksen 113. Viimeisenä vastassa oli Taavi Ennemuist jonka olin saanut aikasemmilla kierroksilla peitottua. Tällä kertaa Taavi otti kunnolla härkää sarvista ja vetäisi mahtavalla ammunnalla voiton. Hävisin Taaville tuloksella 113 Taavin ampuessa 116. Itse en saanut asentoa mitenkään kokoon tämän ottelun aikana, yhteen sarjaan ammuin jopa 10-8-7. Tuo oli melko kammottava sarja ampua finaaleissa koska tuonlaisen lerpsahduksen jälkeen on todella vaikeata saada itsensä kasaan ja ampua hyvää sarjaa koska käytännössäottelu on menetetty tuolla sarjalla. Ammuin kuitenkin seuraavat sarjat paremmin joka oli sentään positiivista. Finaalissa 1/4 kierroksella ammuimme Taavin kanssa tasatuloksen 341, mutta johtuen siitä etten voittanut yhtään ottelua eli ottelupisteet jäivät yhteen pisteeseen Zanen kanssa ammutun tasatuloksen johdosta, tipahdin pois mitalikolmikosta.

Loppusijoituspaikka kisassa oli neljäs. Toki lähdin hakemaan kisasta mitalia joten siinä mielessä neljäs sija otti päähän kuin pientä oravaa kun käpy on jäässä mutta näin jälkeenpäin ajateltuna ammuin hyvän kisan.

Kun aina pitää jotain selityksiä keksiä minkä takia kisa meni miten meni niin ainoa asia joka mieleen tulee on se että edellisellä viikolla käytiin uutta asentoa Miikan kanssa läpi sekä harjoituksissa vielä yritin hakea uutta asentoa. Tuon johdosta kisassa seilasin hieman vanhan ja uuden asennon välillä. Molemmilla asennoilla osuin hyvin mutta vaa-an kääntyessä asennosta toiseen tapahtui aina repsahdus. Finaalissa sitten kun alkoi hieman olla kisapainettakin, ilmeisesti alitajuisesti jäin asentojen välille jonka johdosta osa suorituksista oli aivan karmeita.

Harmi ettei Suomessa tunnuta nykyään järjestettävän pudotuskierroksellisia kilpailuja joissa voisi harjoitella kansainvälisiä kilpailuja varten. Kuka tahansa voi ampua hyviä tuloksia pelkässä kisassa mutta pudotuskierrosten, varsinkin round-robinin ampuminen vaatii aivan erilaista mentaliteettia.