keskiviikko 23. huhtikuuta 2008

HJAP Tähtäin - Toinen sessio

Tänään oli viideltä alkavaksi plännätty HJAP Tähtäinryhmän sessio jossa alunperin mietittiin käytäväksi läpi jousiampujan lihaskuntopuoli sekä tuuliannakon ottaminen.
Miika oli ikävä kyllä kotivahtina muun perheensä ollessa kipeänä joten jätimme Matin kanssa lihaskuntopuolen pois aikataulsuta ja korvasimme sen kuvauksella ja pienellä dartfish analyysillä.

Tuuliennakkoharjoitus toteutettiin ampumalla kuuden nuolen sarjoja eri puolille taulua eri väreihin siten että osumakuviot merkattiin sarjoittain taululomakkeelle. Pitänee seuraavaa vastaavaa harjoitusta varten tehdä mustavalkoinen malli jossa on vain renkaat. Värillisistä ei mustalle ammuttaessa saanut mitään selvää osumien merkkauksesta.

Porukkaa oli mukavasti paikalla, vain yksi oli ilmoittanut etukäteen estyvänsä.

Henkilökohtaisesti sessio meni mukavasti, sain ammuttua ihan mukavia nippuja eri puolille taulua. Juvän kanssa se on huomattavasti helpompaa kuin pelkällä renkaalla.
Videoinnistakin paljastui pari outoa asiaa. Kun jänne on lähtemässä näpeistä irtoaa jänen ensin naamasta, sitten vasta sormista, eli laukaisu ei taaskaan lähde tarpeeksi taaksepäin. Samoin jännekäsi tekee aivan turhan lenkin mahanpuolella josta se asemoituu kaulalle oikeaan paikkaan.

Muistilistaa seuraaviin harjoituksiin siis:
* pää ei saa nousta
* laukaisu pitää lähteä taaksepäin
* jänne ei saa lähteä irti naamasta laukaisuhetkellä (korjaantuu edellisen pykälän korjaamisella.
* pokakäsi pitää edelleenkin pitää paikallaan ja antaa jousen heilahtaa vapaasti

Tänään tuli myös huomattua miksi plungerin säätö ei ole vime aikoina vaikuttanut juuri mihinkään. Olin jossain vaiheessa vaihtanut löydimmän jousen plungeriin. Vaihdoin mediumin lightin tilalle ja säädöllä alkoi olemaan vaikutusta. Oskin kanssa ihmeteltiin jousen säätöä ja keskitettiin lavat melko hyvin. Samoin nuoli osoittautui aivan liian löydäksi 45 paunalla ammuttaessa joten nipsasin nuolista about sentin pois.

Huomenna ruskiksella siis ohjelmassa plungerin hienosäätö sekä harjoitusammuntaa.

Ei kommentteja: