keskiviikko 2. toukokuuta 2012

Antalyan maailmancup - viralliset harjoitukset sekä alkukisa

Jälleen lusittiin siis viikko lisää Belekin helmessä eli Belconti resortissa. Päiväohjelma oli vähntäänkin identtinen edellisen viikon kanssa ja päivään mahtui hieman vaihdellen joko yksi yleiskuntoharjoitus ja yksi lajiharjoitus, tai sitten toisessa päässä pari yleiskunto/lihaskuntoharjoitusta ja kaksi lajiharjoitusta. Viikon aikana tein pieniä säätötarkastuksia jousiin ja sain molemmat mielestäni niputtamaan oikein mukavasti, punaisen jousen jäädessä keskiarvoisesti hieman huonommalle tasolle, vaikkakin sillä veteli välillä aivan tajuttomia nippuja keskelle.

Eilisaamu kello seitsemän oli siis viimeinen kerta tällä reissulla kun Belcontin munanpaistajalle sai jälleen kerran kertoa miten kananmuna paistetaan paahtoleivälle sopivaan muotoon, eli molemmin puolin keltuainen rikkoen. Tämän jälkeen hypättiinkin pakuun ja suunnattiin kuskin ohjastamana kohti Antalyan Rixos hotellia.

Aikaisemmista vuosista muistellen edessä oli upgrade Turkish normal 5-star hotellista International normal 5-star hotelliin. Teimme pikaisen sisäänkirjautumisen hotelliin ja pudotimme piccololle ylimääräisen matkatavaran ja suuntasimme järjestäjän kyydillä kohti kisakenttää ja virallisia harjoituksia. Kenttä oli aivan samassa kunnossa kuin aikaisemmilla kerroilla, eli oikein mukavassa. Kentän oikeaa ja vasenta sivua reunustavat seetripuut olivat hieman kasvaneet viime vuodesta, joten varsinkin kentän oikeassa laidassa ampuvia tultaisiin hemmottelemaan suhteellisen tyynellä kisalla. Ammuin kolmisen tuntia molemmilla jousilla seuraillen osumakuvioita sekä miettien tuntemuksia jousten välillä. Päivän voittajaksi päätyi jälleen sininen jousi jonka osumakuvio oli pyöreämpi kuin punaisen, sekä tunne tähtäyksessä oli sinisellä jotenkin paremman tuntuinen kun taas punaista "joutui ajamaan" paljon tarkemmin. Virallisista harkoista ei oikeastaan sen enempää. Kenttä ja sen tuulet olivat jo ennestään tutut ja jousetkin tuntuivat toimivan niin hyvin kuin niiden pitikin toimia.

Kentältä sitten takaisin hotellille jossa pikaisen virkistäytymisen jälkeen lounaalle. Lounaalla huomasimme että ruoassa oli selkeä ero edelliseen paikkaan verrattuna. Vaikka salaattipöytä olikin hieman suppeampi ja sieltä löytyi balsamicoa (joka tosin siivottiin pois dinneriin mennessä) kastikkeeksi, oli ruokiin selkeästi laitettu mukaan maku, joka oli positiivinen yllätys.
Erityismaininnan sai paikan hummus, joka oli lähellä ensiluokkaista.

Illan ohjelmana olikin sitten elpymisien jälkeen kävelylenkki pitkin rantaa, jonka jälkeen oli vaihteeksi päivällisen aika. Ruoka oli jälleen maittavaa ja jälkiruokapöydästä löytyi myös eksoottisia hedelmiä syötäväksi kuorineen. Dinnerin jälkeen ei pahemin tarvinut muuta tehdä kuin kaatua petiin ja lukea muutama sivu kirjaa ennenkuin unijukka korjasi mukaansa. Tänä yönä ulottuvuuksienvälinen matkailu jäi myös vähemmälle joten unen laatukin oli oletettavasti hieman parempi.

Tänä aamuna oli herätys plännätty puoli seitsemäksi, eli seiskan aamupalalla mentiin. Aamupalalle siirtyminen meni hieman heikolla aikataululla koska edellisen illan kuorineen syödyt eksoottiset hedelmät esittivät protestinsa vatsan pohjalla. Noh, sitä vartenhan sitä kisareissuille raijataan ämpärikaupalla Imodium plussaa että näistä tilanteista selvitään.
Aamiainen meni parilla leivällä ja parilla keitetyllä munalla. Palanpainikkeeksi kului pari lasia tuoremehua (huom. oikeaa tuoremehua, ei tiivistettä) sekä kuppi kaffetta.
Aamiaisen jälkeen seurasi kisajärjestäjän kyydillä kentälle siirtyminen.

Saimme ihan mukavat paikat ampumapaikkojemme takaa melkein auringonvarjon alta, jossa kasasimme jousemme ja muun rekvisiitan. Ensimmäisen lämmittelysarjan jälkeen tuli hieman yllättävä kuulutus joka kertoi että seuraava arja olisi viimeinen lämmittelysarja. Kahdella lämmittelysarjalla siis mentiin. Tuossa vaiheessa ammunta tuntui hieman tukkoiselta, mutta toisaalta nopeuttaminenkaan ei tuntunut antavan oikeaa efektiä. Lämmittelyyn hulahti 18 nuolta joiden pisteet olivat 163 pistettä nipun roikuessa hieman vasemmalla. Mitään hälyttävää ei kuitenkaan ollut havaittavissa.

Ensimmäinen sarja oli aika mukava ja lähti 56 pisteen arvoisena taulua kohti. Toisellakin sarjalla sain kasaan vielä 56 pistettä vaikka suoritukset hieman jumittelivatkin. Vielä seuraavalla 55 pistettä mutta todella tuskaista ammuntaa. Oli pakko ottaa uusi strategia käyttöön jotta kisa menisi edes jotenkin läpi joten nopeutin hieman ammuntarytmiä josta seurasi 53 pisteen sarja. Jotenkin tuosta suivaantuneena palasin hitaampaan suorittamiseen joka sitten kostautui kunnolla ja ammuin seuraavilla sarjoilla tauluun 51 ja 52 pistettä. Ekalta puoliskolta siis kasaan 323 pistettä joka oli about kymmenen pistettä vajaa tavoitteesta, mikä olisi pitänyt olla aivan mahdollista ampua, ottaen huomioon kuinka hyvä keli oli. Puolipilvinen, melkein tyyni ja lämmin ilma.

Ennen toista puolikasta tuli haettua kahvilasta vielä yksi toasti koska alkoi hieman hiukomaan. Toasti auttoi kummasti ja toista puolikasta ampumaan lähtiessäni olo oli suhteellisen energinen.

Ensimmäisellä sarjalla, vaikkakin jälleen pitkillä suorituksia, tauluun 57 pistettä. Seuraavalla sarjalla 56 pistettä, tosin sarjan viimeinen nuoli oli todella hankala tapaus. Kolmannella sarjalla alkoi tuulla puuskittaisesti joka teki jotain todella outoa nipulle. Ammuin tuohon sarjaan ensin kaksi kasia ala-vasemmalle, jonka jälkeen kolme seiskaa ylös kello kahteentoista. Olo oli aika tyhjä kun tarkastin osumat taulusta. Tuossa meni sitten yhdellä sarjalla se kymmenen pistettä.
Seuraavat kaksi sarjaa menivät nipun hyppiessä edestakaisin.
Viimeiselle sarjalle sain tarpeeksi kovan v***tuksen päälle ja ilmeisesti sen johdosta tarppeeksi potkua suoritukseen kun vetäisin ripeään tahtiin tuulesta piittaamatta tauluun 57 pistettä. Toiselta puoliskolta kasaan vain 320 pistettä joka jäi vieläkin enemmän tavoitteesta. 643 pistettä ei ollut kovinkaan kehuttava tulos, varsinkin kun luokassa oli 135 ampujaa, kaikki maailman parhaita. Alkukisan sijoitus 80. viimeisenä suomalaisena tältä päivältä.

Huomiseksi otteluihin tulee ensimmäiseksi vastaan Yhdysvaltojen Wukie, jota vastaan ammuin viimeksi Torinon MM-kisoissa. Tarkoituksena on pyyhkiä vastustajilla jälleen nurmikkoa samalla strategialla kuin Shanghaissa ja kaiken kruunuksi kyykyttää vielä ainakin yhtä korealaistakin.

Ei kommentteja: