sunnuntai 23. maaliskuuta 2008

Luulaja FITA - Ruotsi

Meni töissä torstaina pidempään kuin olisi pitänyt joten pääsin lähtemään liikkeelle kohti Raumaa vasta viiden korvilla. Ajokeli oli ihan mukava ja yhden varikkokäynnin tekniikalla olin Järvenpäillä hieman kahdeksan jälkeen.

Hieman iltapalaa ja unille ja aamulla herätys kuuden korvilla. Aamupalan jälkeen Järvenpäiden tilaihmeellä sitten liikkeelle ja suuntana ensin Oulu josta napattaisiin Risto kyytiin. Sain torkahdettua alkumatkasta noin puoli tuntia. Pysähdyttiin matkalla kerran välipalalle ja lopulta Oulun rautatieasemalla jossa Risto jo odotteli.

Siitä sitten seuraavana etappina Tornio jossa oli takoituksena hoitaa viimeiset shoppailun kisaeväiden suhteen. Viimeinen pätkä Luulajaan meni mukavasti illan hämärtäessä. Saatiin mökin avaimet ja painuttiin hallille. Halli oli hieno, taulujen valaistus oli hyvä, tosin ampumalinjan valoissa oli toivomisen varaa. Ammuin isolla Beiterillä pienen kuidun kanssa mutten saanut kuitua syttymään henkiin missään muualla kuin aivan kentän laidassa 30m tauluilla jossa kattolamput olivat aivan vieressä.

Ammuttiin jokatapauksessa parisen tuntia. Sain mielestäni merkit kohdalleen joten tunne seuraavan päivän ammunnan suhteen oli ihan hyvä. Merkit olivat toki melko erilaiset mitä ruskiksella oli tullut kokeiltua. Merkkinä siitä löytyi 90m matkalta parisen nuolta taustan yli ammuttuna keinonurmesta ja tartanista pystystä.

Hieman iltapalaa ja unille. Aamulla herätys kuuden kieppeillä ja rauhalliset aamutoimet läpi ja hallille. Alkuun tunnin verran harjoitusammuntaa jossa tuli huomattua pientä haparointia merkeissä sekä se ettei vieläkään kuitu syttynyt. Samoin jännettä oli melko turha yrittää linjata koska sitä ei juurikaan nähnyt.

Kisa alkoi ja roiskin 90m:ltä melkoisen minne sattuu. Aivan uskomattoman huonoja osumia, osa nuolista oli jopa mustalla ja valkoisella. Pisteitä ysikympiltä naurettavat 259. Hieman jurpi myös ainoana tauluparina ollut ruotsalainen joka heitti pyyhkeen kehään noin kolmannen sarjan jälkeen kun herra ei osunut. Sen jälkeen kaverin ammunta olikin mitä sattui ja äijä kiroili ja puhisi loppukisan eikä vitsinyt edes merkata pisteitään taululle.

70m matkalle odotukset olivat hieman paremmat kuin ysikympille pohjautuen edellisen viikonlopun Kouvolan kisaan. Ammunta kuitenkin jatkoi samaa rataa kuin ysikympiltä eikä mistään oikein tullut mitään. Välillä tuli hyviä sarjoja mutta välillä nuolet levisivät aivan ympäri taulua. 292 tältä matkalta. Hieman siis parannusta mutta ei vieläkään oikein tappamisen meininkiä.

50 metriä lähti myös haparoiden liikkeelle mutta puoelssa välissä sain paremman tuntuman ammuntaan. tältä matkalta vihdoin yli kolmensadan tulos, tosin vain neljä pistettä yli. Ei hääppöinen tulos mutta jokatapauksessa parannusta.

Kolme kymppiä meni muuten mukavasti mutta ilmeisesti linjauksen kanssa oli vieläkin ongelmia koska nippu hyppi ammunnan sarjojen välillä ysin vasemmasta reunasta oikeaan ja takaisin. Välillä oneksi tuli kymppejäkin sekä muutama bingo. Pisteitä kasaan 336 johon mahtui kaksi kasia.PAremmin olisi voinut mennä mutta en valita. Sain sentään ammunnan hieman paremmin kasaan kuin muilla matkoilla.

Kisasta yhteensä 1179 1191 pistettä jolla ei pahemmin juhlita. Huomattavasti enemmän olisi pitänyt tulla pisteitä kun kerran ammuttiin hallilla ilman tuulta ja sadetta. Jokatapauksessa oli hienoa ampua pitkiä matkoja talven harmauden keskellä. Kisasta tosiaan vain 9/18 sija mutta eipä tuo haittaa, ompahan jotain referenssiä kesää varten miten raskas nuolisetupi käyttäytyy.

Kesää varten tarvitsee varmaankin nostaa paunat ainakin takaisin 45:een. 43:lla tuntuu että tähtäin jää liian alas ysikympillä. Samoin täytyy myös tutkailla parasta mahdollista tähtäintä, tosin tuon ison beiterin pienellä jyvällä pitäisi toimia ulkona kun valoa on enemmän.

Takaisin kotia kohti lähdettiin sitten kisan jälkeen vissiin kuuden kieppeillä paikallista aikaa. Ensimmäinen pysähdys Oulussa jonne Risto jätettiin, sitten pari paussia jossain paikoissa joita en oikein muista koska torkuin suuren osan matkaa. Ainakin vissiin pysähdyttiin Närpiön tomaattiviljelmien keskellä Teboililla.

Lopulta oltin Järvenpäillä josta lähdin ajamaan kotia kohti puoli kuuden aikaan. Humppilasta kupponen kahvia mukaan ja kotona puoli yhdeksän aikaan. Kaaduin sohvalle jossa onnistuin nukkumaan ohi Formulat. Hieman on höntti olo kun on istunut jotakuinkin 13 tuntia autossa ja nukkunut päivän.

Hyvä reissu kuitenkin. Oli mukava käydä tuolla puolella lahtea kisoissa. Ei siinä että kyydissä olisi ollut mitään vikaa mutta ensi kerralla voisi ajatella lentämistä. Sen verran takapuoli kyllä puutuu tuossa autoilussa.

Ensi vuonan uudestaan. Toivottavasti Suomalaisia eksyisi tuonen enemmänkin.

2 kommenttia:

timppa kirjoitti...

Mitä laskuoppia käytät? Tulosluettelossa sun tulos on 1191.
9 Aki Virtanen Ukonuolet, Finland 259 292 304 336 27 1191

45 paunaa tai enemmän kesäksi.

Aki kirjoitti...

Joo käytin väsyneen 13,5h autossa kisan päälle istuneen jousiampujan laskuoppia.