maanantai 31. maaliskuuta 2008

SJAL: Halli-SM Haparanda/Tornio

Perjantai

Perjantaina töistä suoraan kentälle. Auto parkkiin ja kotimaanterminaaliin vain todetakseni että taululla lukee 18:55 Kemi - Canceled. Hieno homma.
Ensimmäiselle tiskille ihmettelemään asiaa ja Finnairin neiti ihmetteli jotta on se sitten vissiin peruttu ja ohjasi FC:n tiskille. FC:n tiskillä sitten neiti sanoi että eipäs olekaan peruttu vaan se peruminen tarkoittaa varmaan toista lentoa. Siis häh? Toista lentoa joka lähtee myös 18:55 Kemiin? Noh, aina ei voi ymmärtää asioita ja laukut hihnalle ja securtiy chekin läpi gatelle josta löytyi Markku näppäilemässä omenaansa.

Hieman hiukoi joten kävin hakemassa leivän ja juoman jonka aikana Matti ja Laura olivat saapuneet myös paikalle. Hieman odottelua ja koneeseen. Saimme ATR:stä paikat moottorien etupuolelta joten korvat eivät olleet aivan täysin lukossa lennon jälkeen.

Perillä kuski parkkeerasi melkein oven eteen ja kävelimme lentokentän tuloaulaan matkalaukkuauton ohi. Ilmeisesti siitä ei suoraan saanut napata omia laukkujaan vaan homma meni suuren maailman meiningillä eli matkalaukkubeltin viereen odottelemaan että junakuski sai ajettua matkalaukkujunan 20 metrin päähän seinän toiselle puolelle. Ensimmäisessä junassa tulivat melkein kaikki laukut. Sitten kuski lähti hakemaan toista lastia. Vartin päästä herra oli saanut vekslattua junansa ympäri ja viimeiset laukut saapuivat. Jotta sellaista tehokkuutta...

Kentältä sitten taksilla Haaparannan suuntaan. Matkassa oli hieman samanlaisia vaikutteita kuin eräällä Järvakandin reissulla kun kuski missasi moottoritien ja Haaparannan puolella sitten vetelimme siksakkia pitkin kaupunkia. Perille kuitenkin päästiin. Perillä sitten checking Cape Eastiin ja hotellin ravintolaan sapuskalle. Kruunuhinnat hiemna sekoittivat päätä koska ravintolalasku per naama oli about 50e. Poronfile tosin oli erinomaisen makuista.

Sapuskan jälkeen unta ja herätyskello herättämään kuudelta.

Lauantai

Herätys ja aamutoimet. Suihku oli melko raikas Markun jäljiltä koska emme tajunneet laittaa boileria päälle edellisenä iltana mutta heräsimpäs tehokkaasti sentään kun vihdoin suihkuun asti pääsin. Aamupalaa hotellilla jossa törmäsimme Markoon ja kumppaneihin. Marko lupasi ystävällisesti heittää meidän vuoksemme toisen keikan hotellilta hallille joten kyytikin järjestyi mainiosti. Hallilla sitten harjoituksia jonka jälkeen viralliset avajaiset. Mieskuoron laulama Finlandia oli hienoa kuunneltavaa.

Kisa alkoi ja ammunta kulki hieman vaihtelevasti. Halli oli melkoisen hämärä. Varsinkin tauluihin ei tuntunut loistavan oikein mikään valo. Onneksi tähtäimessä ei ollut jyvää joten sain sentään jotenkin kiinni taulusta. Ensimmäinen puolisko hieman paremmin kuin toinen ja sijoitus alkukierroksella kuudes. Ongelmina huonojen suoritusten kohdalla oli pokakäden olkapään kontrolli (ei rutissut) sekä "joka suuntaan" lähtevät laukaukset, eli joissa tuntui että yläkroppa liikkui samaa aikaa joka suuntaan. Tuo hotuu varmaan joko hartialinjan vinoutumisesta ajoittain tai sitten siitä että laukaus jännekädellä ei lähde suoraan taaksepäin jota puolustaisin myöhempi tutkiskelu.

Jokatapauksessa hallilta päästyämme saimme Antti M:n nakitettua kuskiksi ja kävimme pizzalla joka oli huomattavasti edullisempi kuin edellisillan poronfilé. Pizza meni alas vauhdilla jonka jälkeen Antti kuskasi meitä vielä järkyttävän isoon karkkikauppaan Ikean viereen. Törkeän isosta mainittakoon tässä 2kg ja 4kg Tobleronepötköt ja about 3kg Gummybear.

Viimein hotellille, checkout ja pienen istuskelun jälkeen unille. (boileri ei sitten mennyt vieläkään päälle...)

Sunnuntai

Aamulla herätys hieman outoon aikaa koska oltiin Ruotsissa mutta kisa meni Suomen ajan mukaan, kaikenlisäksi oltin juuri siirrytty kesäikaan. Markun jälkeen suihkuun j amelkein juhlin kun vesi oli kuumaa. Sitä riemua kesti noin 30 sekuntia. Pikapesu ja shokkiherätys siis.

Aamupalan jälkeen sitten sama rumba kuin edellisenä aamuna. Aamunakit jäivät lautaselle ja suunta avaimenluovutuksen jälkeen Markon tilaihmeellä kohti hallia.

Finaalikierrokset menivät mielenkiintoisesti. Ensimmäinen otteluni meni hieman lepsuillessa. Voitin kuitenkin ensimmäisen ottelun. Seuraavana vastaan Niko jonka kanssa oli hyvää vääntöä. Ennen viimeistä sarjaa Niko oli pisteen keulilla. Sitten sattui kummia. Olin tähtäämässä ja näin sivusilmällä kun herra pamautti nuolen seiskan ja kasin rajalle. Siitä sitten enempiä miettimättä latasin nuoleni täysin samaan paikkaan omaan tauluuni. Molemmat ampuivat 10-9-8 tuolla sarjalla. Hieman harmitti että tuo piti mokata mutta itseasiassa about saman verran myös nauratti koko tilanne. Melkein repesin kun käveltiin taululle ja kaiuttimista alkoi kuulua musana "Mikä on kun ei taidot riitä, mikä on kun ei onnistu..." :)

Pakkasin sitten jouseni ja napparin hieman apetta jonka jälkeen sitten loppujen ottelujen seuraaminen. Hyvä oli meininki ja loppukisa juhlava. Ehkä seuraavalla kerralla tulee ammuttua hieman enemmän nuolia pudotuskierroksilla.

Painuimme sitten palkintojenjaon jälkeen Kemiin taksilla ja päädyimme San Milano nimiseen pizzapaikkaan jota Kozyt suosittelivat. Pizzat olivat erittäin täyttäviä ja hyvä joten raahauduimme puoliksi tajuissamme paikalliseen Hemingwaysiin. Valtasimme kaikkine tavaroinemme neljän hengen pöytäryppään jonka ympärille rakensimme lähinnä kiinan muuria muistuttavan rakennelman jousilaukuista ja muista matkatavaroista. Ohjelmassa oli sitten poolia, ristiseiskaa ja dartsia. Dartsista tosin on tätä kirjoittaessa oikea hauis niin kipeänä ettei ole vähään aikaa ollut. Jossain vaiheessa tuli tekstiviestiä että lento oli 20min myöhässä joten päädyimme kentälle hieman alunperin suuniteltua myöhemmin.

Kentällä sitten lyhyt istuskelu ja koneeseen. Kone oli tällä kertaa pikkaisen hiljaisempi tai ei resonoinut niin pahasti joten pikkasen pystyi juttelemaankin lennon aikana. Yritin hieman lukea mutta taju karjasi joksikin aikaa päästä. En tiedä kuorsasinko. Helsingissä siis lähempänä puoltayötä josta sitten ajelin Markun ja Ullanlinnan kautta kotiin. Yli yhden taisi näyttää kello kotona ja jostain syystä vielä käkin ylhäällä hetken aikaa lukien tuloksia sun muuta läpi. Lopulta tajusin mennä nukkumaan.

Kuvia reissusta löytyy tuolta: http://picasaweb.google.com/AVirtanen1/HalliSM2008HaaparantaTornio

Kuvat tosin ovat valon vähyyden takia hieman suttuisia enkä raapinut vielä täysin epäonnistuneita otoksia pois kansiosta.

Ei kommentteja: