keskiviikko 3. syyskuuta 2008

70m merkki, 50m matka, hallissa...

Taas vaihteeksi hallilla vasta kuuden jälkeen. Oli jo alkuun selvää että päivän nuolimäärä ei tule täyttymään. Ammuin ensin 18m matkalta muutaman lämmittelysarjan ja sen jälkeen alkoin roiskimaan pystyspotteihin. Tähtääminen oli huteran oloista isolla Beiterillä ja jyvällä joten vaihdoin pieneen jyvättömään beiteriin. Huteruus hävisi osittain mutta silti nuolet kampesivat ylävasemmalle. Laskin 90 nuolta pisteitä ja tulokset huitelivat 270-280 välillä kolmellakymmenellä nuolella, eli jotain vaivaista 550 päälle sarjaa.

Tuossa hieman kuvaa taulusta miten hienosti kampesi vasemalle yläviistoon:


Tällä kertaa ilmailijoita oli hieman vähemmän paikalla ja muutenkin porukalla oli vissiin jotain standardikepakoita joista ei lähtenyt aivan yhtä paha ääni kuin eilen. Silti muutama nuoli lähti kuin mummo liukkaalta peltikatolta päätyen kuitenkin tauluun jostain kumman syystä.

Ilmailijat häipyivät hallilta joten päätin ampua eri matkoja tarkastaakseni jousen säädöt joihin olin tehnyt pientä hienosäätöä 18m matkalta. Ensin 30m jolta nippu veti vasemmalle, niputusta ei tosin oikein tullut seurattua kun ammuin pakkaan. Sitten viidellekympille selkä seinää vasten ampumaan ja kuinka ollakaan ruuvasin tähtäimen väärään merkkiin ja lasautin sitten 70m merkillä nuolen matkaan. Alastulovaiheessa kuului omituisen kova tömähdys ja nuoli väpätti ruutiampujille tehdyssä toiseksiviimeisessä suojassa katossa.
Hieno homma. Tuota ei ole tullutkaan kokeiltua vielä aikaisemmin. Piristävä kokemus. Merkki kohdalleen ja nuolet niputtivat about yhtä paljon vasemmalle kuin kolmestakympistä. Jousi on siis hyvässä säädössä mutta jostain syystä nipun keskelle saaminen vaatii tähtäimen ruuvaamiseen vaihteeksi todella paljon vasemmalle eli ulos rungosta.

Eilisestä viisastuneena ja nuolta katossa tuijotellessa päätin lopettaa ammunna varttia vaille yhdeksän hieman yli 130:een nuoleen jotta aikaa jäisi nuolen irroitukseen. Vaksi lainasi tikkaita ja puukkoa ja sain nuolenkin pelastettua.

Yllättävän hyviä kuvia tulee uudella duunikännyllä jonka sain vanhan lahonneen tilalle.

Ei kommentteja: