tiistai 2. syyskuuta 2008

Maunulan hallikauden avaus

Ulkona oli melkoisen penseä keli joten oli hienoa että Maunulan halli vihdoin aukesi. Olisi ollut muutamaan otteeseen mukavaa kesänkin aikana päästä sisälle ampumaan kun taivaalta tuli kissoja ja koiria mutta kaikkea ei voi saada.

Hallilla vasta myöhään kuuden jälkeen töiden ansiosta. Tavoitteena oli tarkastaa linjaus ja plungerin paine viimeisten säätöjen jälkeen. Hain linjausta vielä hieman keskemmälle, tosin aivan keskelle en sitä saanut vaan ylälapa näyttää hieman oikealle ja alalapa hieman vasemmalle. Beiterin palat auttoivat paljon linjauksessa varsinkin kun tuli ostettua niitä neljä joten saan lapojen juuriin ja päihin linjausmerkit.

Plungerin suhteen ei juurikaan muutosta, tosin niputus parani hieman kun päästin sulattoman yhden taulurenkaan verran vasemmalle mikä on muutenkin havaittu empiirisesti hyväksi säädöksi.

Ammuin 18m matkaa kymmenrenkaiseen ja yritin hakea vetopuolen olkapäätä alaspäin ja saada muutenkin pakettia toimimaan sulavammin. Parhaaksi mielikuvaksi vedon suhteen tuli se että mietin lapaluun kärjen liikettä. Sillä tavalla sain parhaiten lapaluun liikkumaan edes hieman sinne päin minne sen pitääkin liikkua. Vetokäden kyynärpää jää edelleen liian alas, taitaa olla hieman liikkuvuusongelmia koska jos korotan kyynärpään sille korkeudelle missä sen pitäisi olla niin saan todellakin runnoa sen sinne joka taasen alkaa nostamaan olkapäätä.

Voi olla että sain asentoa hieman paremmaksi koska hartialihakset tuntuivat rennommilta kuin aikaisemmin eikä pahempia jumituksia tapahtunut. Tosin kaulan lihakset vetopuolelta ovat aivan liian pinkeinä. Varmaan tuossakin on hieman liikkuvuuden kanssa ongelmia. Pitäisi venytellä hieman tehokkaammin.

Sitten yleistä fiilistä hallista. Oli mielenkiintoista vaihtaa linnunlaulu, kanienrapistelu ja Radio Rock ilmakiväärien paukkeeseen. Meinasi mennä alkuun hermo mutta sitten hallille onneksi saapui joku "pimp my gun" tyyppi jonka mörssäristä lähti niin kova ääni että melkein korviin sattui. Pari nuolta lähti täysin näpeistä kun ukko laukaisi tykkinsä. Huomionarvoista oli että ukko ampui toisessa päässä hallia. Pari kertaa kävi mielessä hallin vaihto aivan mihin tahansa muuhun koska tuntui ettei ammuntaan saanut keskityttyä ollenkaan. Loppuvaiheessa ilmakkoporukka häipyi hallilta ja sain jopa hyviäkin suorituksia aikaiseksi. Siihen asti kun vaksi tuli ilmoittamaan että yhdeksältä on ollut tapana lopettaa ja kello oli jo yli.

Osumat olivat keltaisella pääosin, muutama nuoli punaisella. Ei yhtään punaisen ulkopuolella. Nuolia kertyi 146. Enemmänkin olisi voinut ampua mutta kun vaksi kerran halusi päästä myös kotiin.

Ei kommentteja: