keskiviikko 11. huhtikuuta 2012

Shanghain maailmancup - Alkukisapäivä

Ei mennyt ihan niinkuin Strömsössä.

Eilisen testailun sekä aamuisten lämmittelysarjojen pohjalta lähdin ampumaan kisaa sinisellä pääjousellani. Vaikka punainen varajousi olikin viikonaikana väläytellyt kykyjään osua keskelle niinkin pitkän matkan päästä kuin seitsemästäkymmenestä metristä, päätin että punaisen aika ei vielä ole kypsä.

Ensimmäinen puolisko lähti liikkeelle melko ok tahtia. Sain kasaan perusammuntaa, eikä eteen tullut mystisiä yläoikean osumia. Niitä e itseasiassa ampunut koko päivänä, siihen olen tyytyväinen. Ekalle puoliskolle mahtui sen sijaan pari seiskaa jotka tipahtelivat hieman alas. Nuo lähtivät hieman pehmeinä tai niin että tähtäin heilahti hiemn pois keskeltä.
Ekalta puoliskolta kasaan 327 ajonka johdosta olinkin sitten aika tyytyväinen ammuntaani, koska kyseessä oli kauden ensimmäinen ulkokisa ja pitkänmatkan treenejäkin oli pohjalla, kiitos Helsingin Kaupungin Liikuntaviraston, luvattoman pieni määrä.

Puoliskojen välillä oli vartin tauko jonka aikana kerkesi käymään pikaisesti saniteettitiloissa hieman virkistäytymässä.
Keli oli edeleen toiselle puoliskolle lähdettäessä ihan ok. Välillä teki mieli vetää hupparia päälle sarjojen välillä, välillä ei. Tuulikaan ei kiusanut mitenkään ihmeemmin. Tuulen suunta hieman vaihteli, muttei vienyt nuolta kovinkaan kauas, kuhan tajusi olla ampumatta kovimpiin puuskiin.
Toinen puolisko lähti liikkeelle aivan tolkuttoman huonolla 49 pisteen sarjalla. Jotenkin ammunta meni hyvän ekan puoliskon takia tolkuttomaksi vääntämiseksi ja yliyrittämiseksi. Pari sarjaa lisää viidenkymmenen pisteen hujakoille sinetöi sijoituksen melko alas kaavioon vaikka sainkin loppuun puristettua hiema parempaa ammuntaa nopeutettuani suoritusrytmiä.
Päivän huonoin sarja muodostui seuraavasti. Kasi ja seiska oikealle, kaksi kasia vasemmalle, kasi ylös ja kymppi. Revi tuosta sitten huumoria koko 49 pisteen voimin.
Toisaalta paras sarja tänään oli neljä kymppiä oikealle, yksi ysi oikalle sekä yksi ysi ylävasemmalle. Se toisaalta hymyilytti hetken.

Tästä näkee miten tärkeää olisi pystyä jollain ilveellä treenaamaan omassa kotikaupungissaan, taino, edes omassa kotiläänissään talven aikana 70m ammuntaa kun maailmancupkiertue alkaa jo näin aikaisin eli huhtikuussa. Ikävä kyllä Helsingin Kaupunkia ei tunnu pätkän vertaa kiinnostavan Olympiakarsintoihin matkustavan urheilijan treenimahdollisuudet. Pelkällä perustekniikka- ja salitreenillä ei paikata pitkänmatkan harjoittelun puutetta. Ilman minkäänlaista rahoitusta kun parinsadan kilometrn treenimatkat syövät melko tehokkaasti sen vähän budjetin mitä koko kauden kisa- ja leirikiertueeseen on varattu.

Huomenna aikaisin aamulla on vuorossa purotusmatsit. Ensimmäisenä pääsen pudottelemaan Ukrainalaista. Hieman turhan matalalta nyt lähdetään ponnistamaan.

Ei kommentteja: