torstai 12. huhtikuuta 2012

Shanghain maailmancup - ottelupäivä

Tänään oli sitten vuorossa ottelupäivä. Lähtökohdat otteluihin eivät olleet mitenkään juhlavat eilisen alkukisapäivän flopin jälkeen.
Päivän tuntemusten läpikäynti kotijoukkojen kanssa hieman paransi fiiliksiä ja hyvin nukutun yön ja kunnon aamiaisen jälkeen oli oikeastaan ihan mukavaa lähteä kentälle ampumaan lämmittelyitä.

Harjoituspakoilla oli elkoisesti tungosta, joten lämmittely oli hieman katkonaista. Lähinnä taktiikkana oli vedellä pari sarjaa lähipakkaan jonka jälkeen pari sarjaa pitkää matkaa jos viivalle sattui mahtumaan. Ennen jokaista matsia oli luonnollisesti vähintään parin sarjan lämmittely, koska otteluiden välille kertyi pahimmillaan kaksi tuntia aikaa ja kentän valo ja tuuliolosuhteet kerkesivät tuona aikana muuttua merkittävästi. Harjoituspakoilla tulin jälleen kerran siihen tulokseen että tulisin ampumaan sinisellä pääjousella. Punainen varajousi ei vaan ole siinä kunnossa että sillä osuisi tarpeeksi hyvin keskelle johtuen siitä ettei Helsingissä ole olut mahdollista säätää jousta pitkille matkoille johtuen tilojen täydellisestä puuttumisesta.

Ensimmäiseen matsiin lähdin parin sarjan kohdistuksella vastassani Ukrainan Heorhiy Ivanytskyy joka oli alkukisan sijalla 40. Käytännössä Heorhiyn tulos oli about sitä tasoa jota normipäivänä ammun, joten lähdin matsiin luottavaisin mielin. Ensimmäinen sarja lähiaika tavalla lapasesta. Jotain ihme yliyrittämistä alkoi jälleen pukata pintaan ja sain kasaan vain 24 pstettä kaverin vetäistessä tauluun 27 pistettä. Sain kasattua itseni paremmin seuraavaan sarjaan johon ammuin pisteiksi 27 kaverin jäädessä pisteen päähän 26:een pisteeseen, jote tilanne kahden sarjan jälkeen oli 2-2. Seuraavalla sarjalla sain oikean unelmanipun kympille johon Ukrainalainen vastasi 28:lla pisteellä. Tämän bingon ampuminen ilmeisesti hieman sekoitti vastustajaa, koska seuraavakin sarja valahti minulle pistein 29 - 25. Voitto ottelusta siis neljännessä sarjassa sarjavoittopistein 6-2.

Noin tunnin tauon aikana kerkesi heiman elpymään ja treenailemaan ennen seuraavaa matsia jossa vastaan tuli Puolan Jacek Proc. Alkukisan 88. sijalta otteluihin lähtenyt Jacek oli hienoinen yllätys vastustajaksi, koska olin olettanut että ennakkosuosikkina Kiinan Zhaowu Liu olisi ottanut voiton heidän matsistaan. Vastassa kuitenkin oli Jacek, joten isäntämaan edustaja ei ollut ampunut vahvinta ammutaansa heidän ottelussaan.
Ensimmäinen sarja tähän matsiin lähti molemmilta hieman haparoiden liikkeelle, molempien ampuessa 26 pistettä hajalleen tauluun. Tästä siis lähtö matsiin 1-1 sarjavoittopisteistä. Mielenkiintoinen ottelu siis edessä, jota ei kumpikaan voinut ratkaista nopeasti kolmen sarjan 6-0 voitolla.
Ammunta Jacekia vastaan oli sujuvaa ja sain pidettyä kiinni omasta ammuntarytmistäni. Toisella sarjalla pamautin tauluun 29 pistettä kaverin jäädessä 27:ään pisteeseen. Tilanne siis minun edukseni 3-1. Seuraava sarja hajoitti hieman enemmän, en tiedä ottiko voimistuva tuuli kiinni nuoleen enemmän vai tuliko vain pieniä suoristusvirheitä ja jouduin jäämään 27:ään pisteeseen. Onnekseni Jacek ampui kuitenkin kauemmaksi keskustasta ja tarkastettuamme hänelle pisteiksi 26 pistettä, pääs kääntämään sarjavoittopistenäytölle lukemat 5-1.
Lähdin seuraavaan sarjaa ehkä turhan luottavaisin mielin jolloin suoritus pääsi hieman herpaantumaan jolloin vastustaja pääsi kuittaamaan sarjasta voittopistet itselleen pisteillä 28-27. Tästä suivaantuneena vetäsin kuitenkin pisteet toisinpäin viimeiseen sarjaan ja kuittasin voittopisteiksi lopulta 7-2. Reitti 1/16 otteluun oli siis raivattu auki.

Tarkastettuani ottelukaavion tilanteen, pystyin toteamaan että 1/16 otteluun vastaani tulisi tulemaan hallitseva maailmanmestari, Korean Woojin Kim. Koska edessä oli parin tunnin tauko, eikä varmuutta kyydeistä hotellille syömään käymiseen ollut, päätimme tilata kentälle läjän pizzaa. Täytyy myöntää että pizzat putosivat uskomatonta vauhtia tuossa vaiheessa päivää. Aivan sama vaikkeiravinto ehkä ollut sieltä terveimmästä päästä, se vain sopi hetkeen täydellisesti.

Tauon aikana tuli myös käytyä hieman kävelemässä ja istuskelemassa harkkakentän laidalla seuraamassa ammuntaa sekä leikkimässä takapirua Mikon matsissa joka ikävä kyllä päättyi Mikon häviöön. Mikolle kuitenkin komea 17. sija taljajousessa.

Tauon lähetessä loppuaan siirryin lämmittelemän kisakentänivuun tutuksi tulleella kaavalla, eli parit pakkasarjat ja sitten erinäisiä sarjoja 70m matkalta, milloin vain viivalle sattui mahtumaan.

Matsin alkaessa fiilikset olivat oikeastaan todella hyvät. Oli oikeasti mielenkiintoista ja hauskaa lähteä ampumaan herraa vastaan joka normipäivänä vetelee joko 30 tai 29 pisteen sarjoja tauluun. Ensimmäisellä sarjalla vetelin mielestäni ihan mukavia suorituksia ja sain kasaan vain 26 pistettä Yllätyksekseni vastustajani veteli tauluun samat pisteet, joten tähänkin matsiin lähdettiin sitten pidemmän kaavan mukaan asetelmista 1-1.
Seuraavalla sarjalla Wuujin näytti kyntensä ja veti aivan järkyttävän pienen nipun kympille jolleoma 29 pisteen sarjani ei pahemmin pärjännyt. Maailmanmestari oli siis lähtenyt näyttämään kaapinpaikkaa pohjolan kylmitä ja pimeistä luolista kavunneelle ampujalle.
Sain tehtyä oikein mukavia suorituksia kolmanteen sarjaan mutta ikävä kyllä pisteitä ei kertynyt sarjasta kasaan kuin 27 pistettä, joka ei millään muotoa pärjännyt Korealaisen jälleen tauluun vetämälle "kymppibingolle".
Olin jo oikeastaan melko tyytyväinen siihen että olin 1/16 matsissa kyseis herraa vastaan ja vielä sen takia että olin saanut yhden tasapelisarjan kasaan tässä matsissa joten yllätyin hieman kun ampuessani perus 27 pisteen sarjan, herpaantui Wuujin hetkeksi ja ampuin tauluun vain 26 pistettä. Tästä sarjasta siis voittopisteet minulle ja ottelu piteille 5-3.
Viimeiseen sarjaan Wuujin naputti nopeaan tahtiin kolme kymppiä enkä voinut olla kuulematta kun hänen valmentajansa kuulutti osumat. En itse saanut tauluun kuin yhden kympin ja yhden nuolen lipsahdettua kasille saakka, oli ottelu jo ratkennut. Kolmas nuoleni lerpahti aina seiskalle asti. Tosin ei sillä nuolella enää mitään väliäkään ollut, koska en enää pystynyt voittamaan sarjaa edes tasapelillä joten Wuujin meni jokatapauksessa voittoon ottelusta.

Päivä oli erittäin mielenkiintoinen ja viimeinen matsi kyllä kruunasi kaiken. Pystyin tekemään omaa ammuntaani vaikka ottelussa oli vastassa hallitseva maailmanmestari sekä onnistuin hallitsemaan kisajännitystä mielestäni melko hyvin ilman että tapahtui mitään ylimääräisiä yli- tai alilyöntejä.
Verrattuna eilisiltaa, jolloin olin jo melkein myymässä välineitäni liiton foorumilla, on tänä iltana fiilikset kyllä aivan toiset. Jaettu 17. sija maailmancupista on paras sijoitukseni kiertueilla tähän mennessä, joka tulee myös nostamaan maailman rankingsijoitustani mukavasti.

Nyt sitten keskittymään loppuviikoksi treenikentänkoluamiseen ja erinäisten matsien seuraamiseen jonka jälkeen siirrymme Turkkiin leirille. Leirin jälkeen seuraava tavoite onkin maailmancupin Turkin osakilpailu Antalyassa.


Ei kommentteja: