sunnuntai 8. huhtikuuta 2012

Shanghain maailmancup - Reissu- ja ensimmäinen vapaa harjoituspäivä

Lähdettiin reissuun perjantai-iltana Helsinki Vantaalta, josta lento lähti tunnin myöhässä.
Lentomeni kuitenkin ihan mukavasti, tosin vaihtoon ei jäänyt kovinkaan paljoa aikaa.
Kerkesimme koneeseen viime tipassa ja ilmeisesti muillakin oli hieman täpärällä vaihdot, koska odottelimme hetken pidempään muutamaa Matti myöhäistä.
Istuinpaikkamme oli pienmuotoinen yllätys. Olimme varanneet etukäteen paikat suhteellisen edestä ja näköjään päädyimme Turkish Airlinesin Comfort classiin istumaan.
Comfortissa on tuossa Boeing 777-300 koneessa istuinpaikat 2+3+2 järjestyksessä joka sallii todella leveät penkit, eikä jalkatilassakaan oltu säästelty. Seuraavan pekin selkämyksen lehtitaskuun joutui oikein kurottamaan. Penkissä oli riittävästi säätöjä. Löytyi perus selkänojan kallistus, jonka lisäksi ristiseläntukea pystyi säätämään. Tämän lisäksi jalkaosan sai nostettua portaattomasti ylös ja jalkapohjillekin sai taitettua esiin erillisen säädettävän tuen. Käsinojista taittui esiin pöytää ja henkilökohtaista medianäyttöä kaukosäätimineen ja selkänöojan sivusta löytyi varren päästä oma ledivalo lukemiseen. Sapuskat olivat riittävät ja maittavat posliiniastiastoista nautittuna. Lento oli siis kokonaisuudessaan erittäin nautittava. Suosittelen lämpimästi Turkish Airlinesin Comfort luokkaa.

Sain lennon loppupuolella nukuttuakin muutaman tunnin joka on melko harvinaista lentokoneessa jonka johdosta laskeuduttuamme neljän aikaan iltapäivällä Shanghain kentälle, olin melko tajuissani.
Kyyti hotellille menikin perinteisellä tavalla, eli jollain hiacen ja kleinbussin välimuodolla jonka ajamisessa tärkeintä oli ilmeisesti kytkimen säästäminen.
Hotelli oli ihan ok, ei mitään ihmeempiä. Huoneemme ovat perusvarusteltuja 18. kerroksessa. Ainoa mistä voi ehkä antaa hieman negatiivista palautetta on ruoka. Vaihtoehtoja ei ole kovinkaan montaa ja kokki voisi ymmärtää sen että länkkäreille kelpaa mys paikallinen ruoka, länkkärien ei ole pakko saada länkkäriruokaa kuten kalapuikkoja.

Illalla tuli "hieman" torkahdettua. Taju palasi puolenyön aikaan päähän vessakäynnin verran mutta katkesi jälleen tehokkaasti palautuakseen joskus seitsemän aikaan aamulla. Tul iis nukuttua ensimmäinen yö hyvin.

Tänään painuttiin ensimmäisellä kyydillä kentälle aamutreeniin. Kenttä on aikaisempaan verrattuna poikittain, koska 90m matkaa ei tarvitse ampua. Tämän johdosta kentälle mahtuu myös muutama pakka lisää. Kentällä oli oikein mukava keli. Savusumun läpi paistava aurinko lämmitti mukavasti ja craftista oli pakko luopua puolessa välissä treeniä.
Ammunta oli hieman haparoivaa vaikka välillä osuikin aika mukavasti. Ilmesesti aikaero vaikuttaa vielä kroppaan koska lihaksissa ei ollut ihan sitä tunnetta mitä niihin kaipailin.
Ihan mukava treeni kuitenkin. Jo se että pääsee ulos ampumaan on juhlaa pitkän talvikauden sisäammunnan jälkeen.

Puolen päivän aikaan syötiin hotellilla lounasta. Ei siitä sen enempää. Tämän jälkeen painuttiin shoppailemaan.
Pieni pyrähdys räätäliliikkeissä ja yksi tinkimissessio sai mittarin täyteen kyseistä harrastusta joten siirryimme hotellin kautta elektroniikkapuolen ostoksille.
Kaikki se mitä olisn voinut ostaa oli vähintään samanhintaista kuin Suomessa, joten eipä täältäkään tarvitse varmaan pahemmin mitään ostella. Mikko osti halvalla näppärän wlan tukiaseman mikä jakaa ethernet yhteyhden langattomaksi. Näppärä vehje ja vielä kompaktimpi ja halvempi kuin mikä on itse tullut aikanaan hommattua.

Illalla sitten dinneriä hotellilla. Ei siitäkään juuri mitään. Saimpahan ainakin mahan täyteen. Tosin jos tämä sama linja jatkuu seuraavan päivän, voisi lähteä kokeilemaan lähistön ravintoloita.

Huomiseksi oli tarkoitus vetää tuplatreenit. Säätiedotus tosin uhkaili 16 asteen lämpötilalla ja vesisateella. Saa nähdä millainen keli on, se määrittää kuinka monta ja pitkää treeniä huomiselle tulee. Kohta pitäisi nukkua. Toivottavasti uni tulee. Perinteisesti toinen yö on ollut hankalin.

Ei kommentteja: