torstai 11. lokakuuta 2007

Halliharjoitus

Ammuin tänään noin kaksi ja puoli tuntia. Alkuun ammuin muutaman sarjan tyhjään taustaan ja sen jälkeen lämmittelin spotteihin. Ammunta tuntui ihan hyvältä ja osumia tuli.

Muutaman sarjan jälkeen aloin ampumaan 60 nuolen tulosta.
Eilisen uinnin tuloksena niska oli todella jäykkänä joka haittasi selvästi suorituksia. Tästä johtuen ryhti meinasi koko ajan mennä länään josta johtui kunnon notkahduksia osumissa. Pitäisi varmana opetella uimaankin, vissiin sekin on tekniikkalaji. Uin pää aivan lian pystyssä josta johtuu niskan rasittuminen. Samoin totesin jälleen ärsyttävän asian joka esiintyy vain sisällä ammuttaessa. Sormiläppä tuntuu jotenkin rutikuivalta ja liukuu hieman vedossa sormea vasten joka tekee jänteen pitämisestä erittäin epämukavaa hommaa. Tuon johdosta lähti yksi nuoli käsistä ja ammuin pistekierroksen aikana kauniisti missin. Tämä tapahtui neljännellä sarjalla jonka jälkeen en saanut oikein ajatuksiani kasaan ja jatkoin maksimissaan 28 pisteen sarjojen ampumista, välillä ampuen niinkin huonon sarjan kuin 26 pistettä. Pisteitä ensimmäiseltä puoliskolta 272.

Pidin pienen paussin ja ammuin toisen puoliskon. Kaseja tuli satelemalla sekä puolessavälissä nuolet hypähtivät vasemmalle seiskan ja kasin rajalle. Sain sen parin sarjan aikana korjattua ryhtiä parantamalla sekä hartialinjan pienellä sulkemisella. Karmeaa räpellystä oli tämäkin puolikas ja lopputuloksena tältä puoliskolta 277 antaen yhteispisteiksi vain 549 pistettä.

Istuskelin hetken ja mieleen tuli muistikuva että kesän aikana jousi on pitänyt outoa ääntä vaikka olen pitänyt jänevälin tarkalleen oikeassa paikassa. Kokeilin piruuttani ensin matalampaa jänneväliä joka lisäsi räminää ja sen jälkeen korkeampaa jänneväliä. Kuinka ollakaan jousesta katosi melkein kaikki ääni. Tarkastin mille korkeudelle jänneväli oli asettunut ja huomasin että mitassa oli sillä kohdalla merkki. Olen siis ampunut todennäköisesti keväästä asti noin 5mm väärällä jännevälillä. Hyvä että nyt huomasin. Hieman sapetti...

Ammuin vielä muutaman sarjan ja sain aikaseksi oikein mukavia nippuja, vain yksi nokki tosin meni rikki mutta putket rätisivät kovasti. Päätin lähteä kotiin sen jälkeen kun olin ampunut spottikymppiin kolme sulallista ja yhden sulattoman. Niin niistä kolmesta kympistä oli kaksi äksässä.

Jotta semmonen ilta. Seuraavalla kerralla toivottavasti osuu paremmin, tänään oli turhan ikävän tuntuista ampua.

Ei kommentteja: