sunnuntai 28. lokakuuta 2007

Halliharjoitus

Sulitin kolme nuolta viisi missiä lähemmäksi nokkia ja painuin hallille noin kahden kieppeillä. Ammuin vuorotellen molempia nuolia selvittääkseni miten viisi milliä sulituksessa vaikuttaa nuolen käyttäytymiseen. Suurta eroa en huomannut muuta kuin että nuoli on hieman suoremmassa taulussa eikä perä enään näytä niin pahasti oikealle.

Ammuin jonkin aikaa ja kokeilin samalla hieman eri jännevälejä ja sainkin lopuksi poistettua nuolesta kisoissa kuuluneen "sproing" äänen korottamalla jännevälin 23:een senttiin. Ammuin ihan mukavaa nippua keltaiselle ja loppuvaiheessa joskus viiden hujakoilla sarjat olivat 28, 29 tai 30. Voisi sanoa että nuoli toimii nyt oikein hyvin kuhan vain ampuja toimii.

Joskus viiden kieppeillä hallille saapuivat ilmakkoampujat joista kaksi asemoitui heti noin neljän metrin päähän 18m viivasta. On erittäin mielenkiintoista ampua ja yrittää saada selvää koska klikkeri naksahtaa kun korvan juuressa ammutaan ilmakolla. Pari nuolta kun olin vetänyt klikkeristä läpi päätin että aika on kypsä hallilta poistumiseen. Olisi mielenkiintoista tietää kuinka monella jousiammuntahallilla ammutaan korvan juuressa samaa aikaa ilma-aseilla. Itseäni tuo ainakin korpeaa suunnattomasti mutta eipä voi valittaa. Ompahan edes halli missä harjoitella.

Ei kommentteja: