tiistai 8. tammikuuta 2008

Halliharjoitus

Olin hallilla joskus viiden, puoli kuuden kieppeillä.

Aloitin ammunnan taustaan ja ympyrätauluun. Kokeilin ampua pokakäsi hieman suorempana mutta tuntui että melkein joka laukauksella jänne iski olkapäähän.
Oskilla oli pari ideaa homman korjaamiseen ja lopputuloksena oli pienen hakemisen jälkeen laittaa oikeaan viikseen kaksi painoa ja vasempaan yksi.
Jousen vääntö väheni huomattavasti ja jänne löi suoraan ilman mitään kosketusta olkapäähän. Samalla vähenivät huomattavasti osumat käsivarsisuojaan.
Lopulta longrodin päähän päätyi vielä yksi paino lisää eli yhteensä kaksi koska stabin pää hypähti hieman laukaisussa.

Jousi ja ampuja tuntui toimivan erittäin hyvin ja jonkin aikaa ammuttuani asento ja painava stabi alkoi tuntua jopa miellyttävältä. Ammuin puoli yhdeksään asti välillä taustaan, välillä kymmenrenkaiseen ja välillä isoon Flint tauluun. Osumat ja suoritukset olivat erittäin hyviä.

Loppuvaiheessa luulen että tajusin jotain uutta jousiammunnasta liittyen pään asentoon, tai lähinnä siihen miten pää ja läppä tapaavat ankkuroinnin tapahtuessa. Saa nähdä onnistuuko tuo pieni muutos seuraavallakin kerralla mutta kokonaisuudessaan käden suoristaminen, stabien painotuksen korjaaminen ja hienoinen pään asennon muutos ankkurointia tehdessä tuntuivat erittäin hyviltä. Yritän pari viikkoa ampua tuolla tavalla.

Huomenna on jälleen yksi Kojoottiliigan osakilpailu. Tarkoituksena on ampua vähintään sama tulos kuin Timppa jottei mokoma pääse ohi listalla. Toki oikeasti tarkoitus on nöyryyttää herraa verisesti jousiammunnassa ;)

Ei kommentteja: