tiistai 6. marraskuuta 2007

Halliharjoitus

Kaamosvitutus on vihdoin iskenyt. Olo on kuin pienellä oravalla paitsi että se jäätynyt käpy on jossain hukassa. Eilen ei oikein olisi viitsinyt mennä circuitiin mutta menin silti. Kotiinpäästyäni olin jotenkin ihme täpinöissä niin että unta sain vasta joskus lähempänä yhtä. Hyvät yöunet siis. Tänään töissä ja treeneissä vitutti melkeimpä kaikki mikä sattui näkökenttään.

Kunnon vitutuksen kunniaksi päätin pistää jousen säädöt uusiksi koska oikealle kenottava nuoli taulussa aiheutti punaista sävyä näkökentässä. Ruuvasin siis joutessani jouseen hieman vajaan paunan lisää potkua eli käytännössä yhden täyden kierroksen laparuuveja. Sulaton nasahti 15cm oikealle säädön jälkeen joka oli odotettavissa joten ruuvasin plungeria lopulta 2,5 kierrosta tiukemmalle. Nyt se plungerinmokoma on edes jossain määrin sen jäykkyinen kuin sen pitääkin olla. Jottei totuus unohtuisi säädin jänneväliäkin jotta sain ikävän "sluiks" äänen poistumaan jousesta joka ilmeisesti johtui epäpuhtaasta ohituksesta. Jänneväli palasi 22,5:een 23:en sijaan.

Nuolet päätyivät lopulta tauluun suoraan ja nättiin nippuun. Sulaton vetää hieman ylös mutten jaksanut alkaa sitä tällä kertaa räpeltämään vaan korjaan sen syssymmällä kun korjaan muutenkin nokinpaikan kuntoon. Hammaslanka + pikaliima ei toimi nokinpaikkana vaan pikaliimasta tulee liian kova ohut kerros nokinpaikan pintaan koska hammaslanka ei sitä tököttiä ime itseensä pätkääkään. Kynsilakka voisi olla parempi kun se mainosten mukaan ainakin on elastista.

Ammuin viidestä jonnekin varttia vaille kahdeksaan. Säätöjenjälkeinen niputus, nuolen lento ja osumat olivat hyviä. Ainoa mikä hommassa mättää tuolla noin paunan korotuksella on pieni haparointi pokakädessä jonka kyllä saa korjattua kuhan asiaan muistaa keskittyä.

Lopuksi vielä Ismo Alanko Säätiön aiheeseen sopivan biisin Vittu kun vituttaa sanomaa:


Mua itketti kun olin vauva
lapsena keljutti
Sitten musta tuli nuori
ja alkoi vituttaa

Mua vituttaa niin ankarasti
vituttaa aamusta iltaan
Vituttaa, on kaikki turhaa
vittu kun vituttaa

Tunge positiivinen ajattelu hanuriisi
kierrän kriisiryhmänne kaukaa
Älä tyrkytä minulle terapiaa
kaada lisää paskaa mun niskaan
Mua vituttaa niin ankarasti
vituttaa aamusta iltaan
Vituttaa, on kaikki turhaa
vittu kun vituttaa

Se on niin kaunista katseltavaa
kun kunnolla vituttaa
ja kohtaa toisen samanmoisen
ja vittu kun vituttaa

Älä loihe mulle lausumaan
kauniita sanoja
Älä saatana tule antamaan
mitään vitun tukea

Anna olla kun poikaa vituttaa
anna olla aamusta iltaan
Vitutus on otettava kokonaan
silloin kun vituttaa

5 kommenttia:

timppa kirjoitti...

Tuttu tunne, kyllä se ohi menee. :)

Tee nokinpaikka rullalangasta ja sulkaliimasta, ehdottomasti paras.

Aki kirjoitti...

Mmm, rullalangasta? Tarkoitatkos normaalia ompelulankaa vai keskipunoslankaa? Samoin minulla ei ole mitään hajua mikä olisi paras solmu tuon nokinpaikan punomista varten. Joku keskipunoslanka kun on sen verran liukasta tavaraa että pitäisi olla joku jämäkkä ja samalla sulavan näkymätön solmu mitä käyttää.

timppa kirjoitti...

Tavallista ompelulankaa käytän. Teen perussolmun alle ja sen jälkeen pyöritän vain lankaa, kunnes pallo on sopivan kokoinen. Liimaa laitan paljon.

Aki kirjoitti...

Ok, pitää kokeilla. Juuttuuko muuten tuo sulkaliima jänteeseen kiinni pahasti? Meinaan että jos tulee jostain kumman syystä tarve vaihtaa nokinpaikka niin jos tuo normaali lanka imee sulkaliiman jänteen keskipunokseen asti niin onko se hankala saada pois siitä?

timppa kirjoitti...

Sulkaliima lähtee helposti irti keskipunoksesta.