lauantai 23. helmikuuta 2008

70m harjoitusta Tampereella

Vaihteeksi sitten Tampesteriin tahkoamaan pidempää matkaa.
Herätys viiden jälkeen ja matkaan. Erityiskiitos naapurille jolla oli kovasti asiaa jollekulle kämpässään aamukahteen saakka. Hieman väsytti...

Nappasin Matin ja Lauran kyytiin kehä ykkösen varresta ja ajeltiin Tampereelle. Matka meni ihan mukavasti ja olimme perillä yhdeksältä.
Saimme ampua puoli yhteentoista asti 70m matkaa ennenkuin paikalle saapuivat alkeiskurssin kisailijat. Pyörähdys kaupassa ja maittavaa apetta paikallisten ampujien vieraina ja takaisin hallille.

Ammuntaa noin kahdesta viiteen.
Sain välillä asennon toimimaan pitkällä matkalla todella hyvin ja välillä se levisi totaalisesti. Pääasia oli että tämän päivän keikka toimi vaihteeksi hermolepona ikuisuudelta tuntuvan 18m tahkoamisen keskellä. Sain loppua kohden jälleen kiinni mukavasta ammunnasta joka oli erittäin positiivista. Tuon olotilan kun saisi siirrettyä ennen Torinoa myös lyhyelle matkalle niin paketti olisi melko valmis.

Lueskelin tauoilla jonkun printtaamaa Topics on Archery Mechanics by Joe Tapley josta tarttui eräs asia mieleen. Kaverin mielestä sulattoman nuolen testiä ei voi tehdä kuin "lyhyeltä" matkalta koskien nokinpaikan korkeytta. Olenkin ihmetellyt kun sulaton kipuaa koko ajan korkeammalle kun matka pitenee vaikka jotkut viisaat ovat sanoneet että sulaton pitää saada samaan nippuun sulallisten kanssa matkalla kuin matkalla. Tällä hetkellä minulla on kaksi jännettä. Toisessa nokinpaikka on säädetty siten että sulaton menee nippuun 18m matkalta ja toinen siten että se menee nippuun 70m matkalta. Käytännössä oikea matka säätää nokinpaikan korkeus olisi varmaankin 30m. Sen jälkeen hienosäätö plungerilla eri matkoilla 70m asti.

Takaisin kotona yhdeksän kieppeillä.

Huomenna testaamaan sitten hallille miten hyvin lyhyt matka vaihteeksi menee. Toivottavasti saan fiilikset kohdalleen ja osun.

Ei kommentteja: