tiistai 5. helmikuuta 2008

Halliharjoitus

Hallilla viidestä varttia yli kahdeksaan.
Ohjelmassa säätöä ja ammuntaa. Korjasin viikonloppuna huomatun jänteen linjauksen. Nyt jänne kulkee täysin keskellä lapoja sekä runkoa, samoin stabi on oikeaoppisesti suoraan jännelinjassa.

Virittelin myös Beiterin plungerin sopivaksi haritukseltaan ja paineeltaan. Jotain pientä häikkää on tosin paineessa koska sulaton on 18m matkalta taulussa vasemmalla ja perä oikealla. Kokeilin löysätä plungeria mutta sulallisten niputus kärsi melkoisesti. Samoin kokeilin paria muuta jänneväliä mutta parannusta ei juurikaan syntynyt. Siirryin nollatilleristä 3mm tilleriin joka hieman paransi nuolen toimintaa ja niputusta. Samoin kaiken säädön jälkeen jousi toimii paljon hiljaisempana.

Voisi kokeilla ruuvata esim. pauna lisää potkua jouseen ja katsoa miten se vaikuttaa sulallisen ja sulattoman suhteeseen.

Nokinpaikan korkeutena parhaiten toimi alkuperäinen korkeus jolla viikonloppuna 70m matkalta sulaton veteli todella paljon ylös. Viikonloppuna korotettu nokinpaikka taas heitti sulatonta 18m matkalta noin viisi senttiä alas nipusta. Tuohon eroon kun keksisi selityksen niin sitten olisi jousen säätö kohdallaan. Harmi vain että Helsingissä ei ole paikkaa jossa ampua pitkää matkaa jotta voisi oikeasti säätää vehkeet kuntoon sekä valmistautua ulkokauteen.

Ei kommentteja: