keskiviikko 22. huhtikuuta 2009

Kuvailua

Eilen tuli vihdoin seuralle Casio Exim EX-F1 kamera joka pystyy 1200 kuvaa sekunnissa nopeuksiin. Hain kameran ja suuntasin hallille.
Tehtiin muutama kuvaus suorituksesta lähinnä liittyen ohitukseen ja sormien aukeamiseen laukaisussa. Kuvausnopeutena sisätiloissa ilman kunnon valoa joutui tosin käyttämään 400 kuvaa sekunnissa nopeutta johon valo juuri ja juuri riitti.

Ohitus näytti ihan hyvältä paitsi että ARE:n langan päässä oleva korotus näytti pompsauttavan nuolta hieman ylöspäin laukaisussa. Suoristin langan ja pompsahdus pieneni huomattavasti. Se siis Kimin opeista että langan päässä pitää olla pieni nousu.

Sormet aukeavat muuten hyvin lukuun ottamatta nimetöntä joka jää hieman koukkuun. Samoin keskisormen ote jänteellä on todella syvä johtuen siitä että se vain sattuu olemaan pisin nakki tässä lapiossa. Tuota saisi hieman korjailtua pienillä läppämodifikaatioilla joita pitää seuraavaksi testata.

Nuolia vain joku 70 kappaletta joista viimeiset kahdeksan taljalla. Bäkkäristä paljastui sellainen asia että se voima jolla se laukeaa on erittäin riippuvainen siitä missä kulmassa korkeussuunnassa laitetta vetää. Sain hieman hahmoteltua oikeaa kulmaa jonka johdosta laukaukset lähtivät melko luonnollisesti. Tuota voisi joskus hinkata paremmin kuntoon sitten kun aikaa enemmän on.

3 kommenttia:

Antti Mansukoski kirjoitti...

Meidän hallilla valo riittää varsin mainiosti 600fps kuvaamiseen. Katso ne asetukset uudestaan ja muista, että tarkennus pitää olla juuri oikea.

Uskoisin, että teilläkin riittää ellei siinä kamerassa ole jotain outoa esim. huonosti hiotut linssit tai joku muu vika.

Luonnollisesti kannattaa seisoa valaisimen alla kun ampuu. Sillä on suuri merkitys kun liikutaan alarajoilla valon määrässä.

Tuo rannesuoja homma on ikävä näin keväisin, kun sitä vaatetta on pakko laittaa aika reippaasti.

Aki kirjoitti...

Se rannesuojaongelma tapahtui siis sisätiloissa. Eli suoja ihan vaan nahkaa vasten.
Tänään töissä hieman venyttelin ja tajusin taas että kyynärpää on hieman ylitaipuva. Sekin varmaan edesauttaa siihen ettei tilaa liiemmin ole.

Aki kirjoitti...

Olihan se nopeus sittenkin se 600fps...