torstai 30. huhtikuuta 2009

Säätöä ja videointia

Eilen hallilla tarkastin vielä että linjaus pysyy paikallaa. Pysyihän se.
Sen jälkeen 30m matkalta testiä mitne nuoli käyttäytyy ja edelleenkin ilmeni outoa toimintaa sulallisessa vaikka sulaton toimi oikein hyvin. Käytännössä siis ohitusvirhe kyseessä vaikka kaiken piti olla aivan hyvin.

Kuvailtiin hieman sormien aukeamista jänteeltä ja samalla löytyi syy siihen miksi pitkätkin matkat ulkona tuntuivat siltä kuin olisi ampunut alaspäin. Eli pokakäden olkapää oli taas kivunnut todella ylös. Olkapään laskeminen oikealle korkeudelle auttoi kummasti niputukseen.

Kuvailtiin sitten nuolen lähtöä ja siitä ilmeni mielenkiintoisia asioita.
Matilla ja minulla on tullut laitettua sulat arviolta sellaiseen kulmaan runkoon nähden kuin se periaatteessa pitäisi ohituksen kannalta olla oikein.

Tässä sitten video siitä mitä sen seurauksena tapahtuu. Tämä video on vielä siitä parhaasta päästä, osassa nuolista sulka meni täysin hyllyn ja plungerin väliin ruttuun.Pieni säätö nokin kulmaan jolloin sulat näyttivät lähinnä siltä että yläsulka menisi suoraan plungeria päin ja ohitus näyttikin tältä.Eli käytännössä se mitä spinwingsien paketissa lukee onkin totta sulkien kulmasta. Tuo kulma johtuu näköjään siitä että kun nuoli lähtee näpeistä, se ensin pyörähtää noin 1/4 - 2/4 kierrosta vastapäivään ja alkaa pyöriä oikeaan suuntaan eli myötäpäivään vasta ohitettuaan rungon.

Mitä tästä opimme. Välillä kannattaa uskoa siihen mitä ohjeissa lukee.
Edit: Ja itseasiassa ohjeista tarkastettuna, niissä neuvotaan sulittamaan nuoli juuri niin että ohitusongelma syntyy.

Nuo videot oli kuvattu sisäolosuhteissa halogeenien alla nopeudella 1200fps seuran uudella Casio Exilimillä. AVI konversiossa tosin hieman nopeutin kuvaa jotta siitä saa jotain tolkkua. Nopeutena noissa videoissa on siis about 600fps.

Loppuillan ammunnoissa sulallinen käyttäytyi hyvin. Olen tyytyväinen.

1 kommentti:

Nimetön kirjoitti...

Eipä ollut kamera sitten turha hankinta, hienoa. Kireitä jänteitä ja ammune jouset keskelle Porecissa! T: Laura & Matti