perjantai 3. huhtikuuta 2009

Sulituksen yritystä ja painotusta

Ammuin tasan sata nuolta eilen illalla.

Ennen hallia kävin hakemassa Sherwoodista pienempiä ulkosulkia koska epäilin aikaisemmin ohitusvirhettä noilla isommilla sulilla. Mukaan tarttui myös Soman ylävakaaja jossa on mielenkiintoinen demppausmekanismi. Doinkeri ja sen päässä oleva paino ovat kiinni varressa männän avulla ja putki on täytettyä kumi ja foam kerroksilla. Siinä mielessä siis doinkerin ja painon pitäisi joustaa hieman sisäänpäin. Mikäli putken ja doinkerin väliin laittaa yhden tai kaksi stabipainon muoviprikkaa niin kyseinen ylästabi toimii melkeimpä samalla tavalla kuin Apecsissa oleva TFS. Tosin pientä klappia männässä on joten ei liene kuitenkaan hyvä käyttää sitä prikoilla varustettuna. Kokeilin ampua prikoilla ja ilman. Prikoilla stabi pitää pientä ääntä koska tosiaan mäntä ei ole tiivis. Kuitenkin ilmankin prikkojakin stabi vaikutti jouseen rauhoittavasti. Isku on paljon pehmeämpi.

Ajattelin sitten sulitella nuolet uudestaan mutta Matin laite oli tietty Espanjassa ja samoin Hanssin vastaava laite oli hänellä kotona. Kokeilin sulitella Cartelin koverolaitteella nuolia. Yhden sain melkein onnistumaan mutta toinen sulittui aivan päin p:tä. Ei hotsittanut jatkaa.

Ammuin loppuillan sitten 12 nuolen sarjoja 30m matkalta tehden pientä hienosäätöä jouseen. Ihan kivoja nippuja tuli välillä mutta välillä taas nuolet hieman seilasivat. Hyvä hapotustreeni kuitenkin.

Ei kommentteja: