tiistai 21. huhtikuuta 2009

Maanantainen käsivarsisuojahavainto

Ostin Oulussa uudentyyppisen Beiterin käsivarsisuojan jonka kanssa olen ampunut siitä asti. Eilen taas ihmettelin sitä kun nuolet hyppivät taulussa sekä sulattoman käyttäytyminen oli vähintäänkin epämääräistä.

Kokeilin huvikseni ottaa käyttöön jälleen vanhan W&W:n ohuen alumiinisuojan ja kuinka ollakaan alkoi sulattomien nippu vetämään täysin konsistentisti 15cm oikealle!
Ammuin jotain nelisenkymmentä nuolta ja sulattomat pysyivät tiukassa nipussa samassa paikkaa. Jotain oli siis selvinnyt nuoliongelmista.

Aloin tutkimaan hieman tarkemmin sitä Beiterin suojaa ja ilmeisesti jänne napsahtaa siihen niin varhaisessa vaiheessa että jänne osuu juuri siihen päässä olevaan kulmaan joka sitten pongasee jänteen johonkin satunnaiseen suuntaan. Tai siis ainakin riittävästi enemmän oikealle kuin jos se osuu nätisti suojan tasaiselle osalle.

Säädin plungeria about yhden kierroksen välein kireämmälle ja päädyin jälleen aikaisempaan extra hard jouseen jäykkyyden ollessa jotain 2-3 raitaa vitosen löysällä puolella kun tässä viime aikoina plungerissa on ollut hard jousi melkein ulkona.

Ammuin 147 nuolta ja nuoli käyttäytyi jälleen nätisti ja loogisesti.
Minulla jänne siis kulkee niin lähellä käsivartta että kaikki mahdollinen ylimääräinen tavara suojan kohdalla aiheuttaa kovia ongelmia. Pitänee hakea varalle toinen tuollainen ohut suoja koska tuo nykyinen alkaa hieman halkeilemaan.

5 kommenttia:

timppa kirjoitti...

Melkein kaikki tähtäinjousiampujat maailmalla ampuu ohuella (litteällä) rannesuojalla. Joillain ampujilla on riittävästi tilaa käden ja jänteen välissä, että pystyvät käyttämään Beiterin suojaa.

Aki kirjoitti...

Joo, tuli testattua että mulla sitä tilaa ei liikaa ole.
Muuten tuo suoja oli kyllä miellyttävä kokemus, harmi vaan ettei jänteelle jää tilaa sen kanssa.

Miika Kataja kirjoitti...

Samaa huomasin omastani pari viikkoa sitten, tosin vasta siinä vaiheessa kun punos alkoi kulumaan suojan kohdalta, ihmettelin miksi jatkuvasti sulaton vasemmalla vaikka viritys pitäis olla ok. Takaisin saunderssiin ja ei mitää ongelmaa.

timppa kirjoitti...

Olen käyttänyt uutta Beiterin suojaa jo ennen sen virallista julkaisua ja mulla ei ole ongelmia sen kanssa, keskipunoskin kestää. Vanha malli rikkoi keskipunoksen.

Aki kirjoitti...

Se Beiterin uusi on todella hyvä suoja jos on tosiaan tilaa jänteelle ja jos jänne iskee melko myöhäisessä vaiheessa kiinni käsivarteen.
Jos jänne iskee aikaisin kiinni, niin silloin tuo ei toimi.