keskiviikko 5. elokuuta 2009

Archery World Cup - Shanghai - Alkukilpailu

Vaihteeksi aikainen herätys ja aamupalaa naamaan, sen jälkeen kentälle.
Ensimmäinen bussi oli vaihteeksi täynnä joten sullouduimme toisen bussiin jonka johdosta meille ei löytynyt oma pöytä eikä tuoleja kaikille. Saimme asemoitua itsemme kuitenkin melko lähelle ammuntapaikkojamme.
Lämmittelyksi kerkesin ampumaan noin 25 nuolta. Ysikymppiä lähti liikkeelle ehkä hieman liiankin hyvin 56:sella.
Sain melko hyvää amuntaa aikaiseksi mutta yhteen sarjan ammunta levisi täysin ja vetäsin sarjan tulokseksi 37 pistettä. Se rokotti lopputulosta melkoisen paljon. Ysikympiltä vain 285 pistettä joka toisaalta oli ihan tämän kauden tasoa. Rahkeita tosin olisi ollut parempaan. Keli oli jotain päälle 30 astetta ja puolipilvistä. Eilen oli luvattu ukkosta kisapäivälle mutta näyttäisi lähinnä siltä että paikalliset sammakkomiehet menevät siitä mistä aita on matalin ja sadekaudella vetävät oletuksena ukkosenkuvan säätiedotukseen niin ei voi ainakaan huonmpaa säätä tulla. Koko päivänä ei siis satanut.
70m lähti perusammunnalla liikkeelle vaikka merkissä olikin hieman sivuheittoa. Sain tuolla ammunnalla kasaan seiskakympiltä 319 pistettä joka olisi myös voinut olla hieman parempi, tähtäsin yli 320 pisteeseen. Pisteet olivat kyllä ihan linjassa tämän kauden tulosten kanssa.
50m menikin sitten melko putkeen. Sain kasaan 325 pistettä johon olin tädännytkin ampuvani. Pari pistettä meni pieniin hölmöilyihin sekä siihen että sivumerkki oli vaihteeksi hieman pielessä. Ammunta alkoi menemään hieman paremmin siinä vaiheessa kun tajusin että liika rento fiilis on paha, ja pieni v-käyrän korotuus antoi parempia suorituksia.
30m meni myös siihen mihin pitikin vaikka ammuin ensimmäisen puoliskon nuolia vasemmalle ysiin. Samaa vauhtia pikku v-käyrän korotuksella kuin viisi kymppiäkin. Aina kun liian rentto filis oli palaamassa, hakivat nuoletkin pois keskustasta mutta sain helposti palautettua oikean fiiliksen. Kaksi viimeistä sarjaa täydet ja viimeisellä vielä "Vin Dieselit" niin hyvä fiilis kisasta oli kasassa. Kolmestakympistä kasaan 347 jolla jäin hieman omasta ennnätyksestäni.
Koko kisasta kasaan 1276 pistettä joka menee myös kauden pistelinjan mukaan tältä kierrokselta. Se riitti näissä kinkereissä alkukierroksen 46. sijaan ja jatkopaikkaan ottelukierroksille. Joukkuekisassa jäimme jakopaikasta harmittavan vähän Puolalle joten joukkuekisaa emme ammu. Saammepahan yhden lepopäivän lisää.
Se pitää sanoa että täällä ampuminen on todella raskasta. Yli 30 asteen lämmössä ja 100% kosteudessa saa todellakin repiä itsestään kaikki mehut ulos jotta jotain tulosta saa aikaiseksi. Osa tulosesta varmaan menee Lauran mahtavalle juomapalvelulle. Urheilujuomaa oli koko porukalle tarjolla koko kisan ajan. Pelkällä vedellä päivästä ei olisi selvinnyt.
Huomiseksi on mimmeille luvattu 50% aurinkoista, pari astetta lämpimämpää sek hieman kovempaa tuulta. Erittäin rankka päivä siis edessä mimmeillä.

Ei kommentteja: