maanantai 24. elokuuta 2009

Järvakandi Open - Eesti - Ensimmäinen kisapäivä

Puoli kahdeksaksi aamiaiselle jonka jälkeen kentälle.
Alkuun vapaata treenaamista ja lopullista merkkien tsekkaamista. Omalla kohdallani merkit pitivät hyvin ainakin 90m matkalta, suoritukset tosin olivat aikaisemman mukaisen jähmeitä.

Vapaan harjoituksen jälkeen pikaiset avajaiset jonka jälkeen ampumaan virallisia harjoitussarjoja. Totesin että jotain on pakko tehdä jähmeydelle ja läpitulemattomuudelle joten tuuppasin klikkeriä millin eteenpäin ja löysäisin plungeria kaksi naksua. Suoritukset mparanivat heti ja sen johdosta nuolen lentoon tuli jälleen järkeä.

Kisa alkoi hieman alavireisesti 47 sarjalla ampuessani ensimmäisen nuolen vitoseen. Toinen sarja nousi sitten 50:n paremmalle puolelle ja sarjat pysyivät samalla puolella viimeiseen sarjaan saakka. Viimeisellä sarjalla vetäsin tauluun jälleen 47 pistettä. Ehkä tuo 300 raja ysikympiltä alkoi mörköilemään päässä ja suoritukset hajosivat sen takia. Tuo kolmesataa pitää saada ammuttua rikki mahdollisimman pian. Aivan turha mörkö se tällä hetkellä on. Kuitenkin ysikympiltä kasaan 299 pistettä jolla paransin aikaisempaa ennätystäni parilla pisteellä.

70m alkaessa palautin jostain syystä klikkerin ja plungeris oletusasentoon. Pähkäilin vissiin että tuo ongelma oli vain 90m asennossa. Se ei ollut hyvä idea. Ensimmäinen sarja onneton 46 pistettä parilla kutosella. Nuolet levisivät ympäri taulua eikä niputuksesta ollut tietoakaan. Seuraavalla sarjall 49 joka ei sekään lämmittänyt mieltä jonka jälkeen palautin klikkerin ja plungerin 90m matkalle säädettyihin paikkoihin. Tämän jälkeen alkoivat nuolet jälleen napsumaan keskemmälle mutten kuitenkaan saanut ammuntarytmistä kiinni alun haparoimisen jälkeen niin hyvin kuin olisin halunnut. Ehkä pientä yliyrittämistä tuon alun romahduksen takia sekä 90m ennätyksen takia ilmassa. Sain kuitenkin pidettyä 70m loput sarjat yli 50 pisteen ja lopetus vielä 56 sarjaan. Pisteitä kasaan vain 303 joka oli melkoinen pudotus siitä mitä tuolta matkalta pitäisi ampua. Menetin 70m matkalla pisteitä jotakuinkin 20 kappaletta joka ei luvannut hyvää lopputuloksen kannalta.

Puolessa välissä kisaa oli sitten kisamaksuun sisältyvänä lounaanan kentällä sekalihakaalisoppaa joka oli ihan hyvä välipala tuohon kohtaan.

50m alkaessa olin saanut mukavasti nollattua pään 70m räpellyksen jäljiltä ja pääsin aloittamaan matkan puhtaalta pöydältä. Ensimmäinen satrja antoi 51 pistettä jonka jälkeen pisteet nousivat jonkin verran sarjoittain. Ammunta oli mukavamman tuntuista kuin aikaisemmilla matkoilla ja sain pidettyä tahdin päällä koko matkan ajan. Tuloksena viideltäkympiltä 325 jolla jäin omasta ennätyksestäni vain kaksi pistettä. Oikein hyvä pätkä siis ottaen huomioon yleisen suoritusten jähmeyden.

30m alkoi mukavasti 59 pisteen sarjalla jonka jälkeen meno jatkuin melko samanlaisena. Huomattavan parannuksen osumiin antoi ainakin vähäksi aikaa Antin kommentti että "Nyt ammutaan vaan X:iä". Tuo idea toi aivan uusia ulottuvuuksia kolmenkympin ammuntaan. Eli jos ammuin kolme nuolta joista yksi oli X:ssä ja pari kympissä tai sitten pari ysissä, heiteltiin Antin kanssa että tuli vaan yksi osuma. Kympeiltä hävisi siis kokonaan merkitys mielessä ja niitä oli paljon helpompi ampua kuin normaalisti. Sarjat olivat mukavvasti 58:n paremmalla puolella poislukien yksi 57 johon lipsahti yksi kasi. Muuten matka meni erittäin hyvin ja sain parannettua omaa ennätystänikinj siinä parilla pisteellä. Pisteitä matkalta 349.

Koko FITA-kierroksen tuloksiksi tuli siis 1276 jolla irtosi Järvakandi Open juhlakisan voitto sekä sen kautta nimen ikuistaminen 40 vuoden ajalta kerättyyn voittajalistaan. Ilman 70m hölmöilyjä olisi 1300 raja FITA-kierroksella ollu todella lähellä.

Fitan jälkeen ammuttiin vielä kultakisa jossa ideana oli ampua yksi nuoli keltaiselle. Jatkokierroksilla vaadiitiin kymppi jatkoon pääsemiseen ja lopulta X:ä. Putosin vissiin kuudennella kierroksella toista kertaa kymppiä havitellessani nuolen eksyessä ysin puolelle. Hauskaa kuitenkin oli.

Kisan jälkeen ajelimme pikapikaa Raplaan vaihtamaan vaatteita jonka jälkeen myöskin kisamaksuun sisältyvä bussi odotti meitä pihalla kuljettaakseen meidät takaisin kentälle perinteistä banquetia varten. Klubitalon takapikalla olikin sitten salaattia ja vuorittain grilliherkkuja tarjolla ja ohjelmana erinäisiä visailuja. Ilta meni mukavasti hyvässä seurassa bbq:sta nautiskelle ja visaisia jousiammuntapähkinöitä ratkoen. Tämäkin muuten sisältyi parin kympin kisamaksuun.

Puolen yön kieppeillä sitten järjestäjän bussi odotti meitä pihalla ja ajelimme sillä sitten Raplaan vetelemään hirsiä.

Päivästä jäi erittäin positiivinen olo. Sää oli oikein mukava mitä nyt puuskittainen ja pyörivä tuuli kiusasi hieman kisaa tehden tuuliennakoista hieman haastavia varsinkin klubitalon päässä jossa tuuli parissa paikkaa ja talon kohdalla ei. Nuoleen osui siis kaksi eri puuskaa hieman riippuen siitä mistä suunnasta ja miten kovaa tuuli. Järjestäjien efortti kisan suhteen oli kiitettävää ottaen huomioon miten pienellä porukalla ja miten pienellä kisamaksulla homma kuitattiin. Rekisteröinnin yhteydessä kun kisasta jaettiin vielä muistoksi rintanappi ja kisapaita painatuksineen.

Kilpailullisesti ja tuloksellisesti jäi harmittamaan 70m karmea floppi mutta sitä kompensoi mukavasti henkilökohtaiset ennätykset 90m ja 30m matkoilta sekä koko kisan voitto.

Ei kommentteja: