maanantai 1. maaliskuuta 2010

Hieman blogitaukoa

Jonkin aikaa on vierähtänyt edellisestä postauksesta. Se ei kuitenkaan tarkoita että olisin kaivautunut ammunnan suhteen maan alle vaan tänä aikana on tapahtunut paljonkin.

Vuoden kolmantena viikonloppuna tuli käytyä ampumassa Turussa 18m kisa pudotuksineen. Alkukilpailun tahmean alun jälkeen sain kiinni oikeasta vauhdista ja sain melkoisen hyvää ammuntaa aikaseksi. Tulos jäi tosin hieman alas alun tahmailun jälkeen. Finaalit menivät sitten melkoisesti penkin alle.

Seuraavan viikon ohjelmassa oli Target2012 leiri Eerikkilässä Coach Kim:in vetämänä. Leiriohjelma oli melko hyvä ammunta-ajan suhteen. Ikävä kyllä Kimin kone oli hieman myöhässä. Suurimmat muutokset jota leirin aikana tuli eteen olivat oikeastaan samoja kuin edellisen leirin jälkeen. Olin näppärästi palannut vanhaan suoritukseen edellisen leirin jälkeen, tosin laukaisu oli parantunut melkoisesti. Palaaminen siis enemmänkin ankkuroinnin suhteen. Leirin päätteeksi kuitenkin otin vakaan tavoitteen pysyä Kimin viitoittamilla linjoilla eli ankkuroinnissa jänne enemmän leuan sivuun. Tuo ankkuroinnin muutos antoi leirin aikana FITA kierroksella jo melkoista parannusta sivuosumien suhteen ja pisteet kampesivat tuonne 1320-1330 välille aikaisemman 1270-1280 sektosin sijaan.

Leiriviikon loppu meni myös Eerikkilässä valmentajaseminaarissa. Leirin sisältö sinänsä oli melko sama tavaraa kuin edellisessä seminaarissa. Muutamia näppäriä asioita tuli uusina esiin liittyen virhesuoritusten huomaamiseen ja korjaamiseen.

Leiristä seuraavalla viikolla ammuin lähinnä pitäen kiinni muutetusta tekniikasta ja torstaina kävin hakemassa possupiikin. Käväsin torstaina ampmassakin eikä suurempia ongelmia ilmennyt kuin vasta illalla jolloin kylmähoito tosin auttoi piikin kohdan kuumotukseen. Seuraavana aamuna olikin hieman ikävämpi olo mutta käivn kuitenkin illalla ampumassa.

Viikonlopuksi oli suuniteltuna minileiri omatoimisesti Tampereella koska 18m ammunta oli leirin jälkeen melkoista pakkopullaa. Tampereen keikka meni muuten hyvin mutta possupiikin kohta jomotteli ikävästi. Sunnuntaina tuli käytyä vielä salilla Tampereella ennen kotiinlähtöä. Taisi hieman piikin kohta saada damagea leuanvedoissa koska maanantaina sitten olikin hakalaa saada vasenta käsivartta nousemaan yli hartialinjan.

Seuraava viikko tuli ammuttua lyhyttä matkaa olkapään juiliessa. Kävin viikolla myös työpaikan viisvuotishuollossa. Kaikki tuntui olevan kunnossa poislukien optikon havaitsemaan piilokarsastusta ja hajataittoa oikeassa silmässä. Todettiin että kokeillaan karsastusta korjavaa piilaria oikeaan silmään ja pantiin sellaiset tilaukseen.

Lauantaina olikin sitten 18m kisa Iitissä. Olisi pitänyt muistaa etten ole koskaan osunut siellä yhtään mihinkään koska sama kuvio toistui jälleen. Kisa oli todella tuskainen ampua läpi. En nähnyt jännettä enkä tähtäintä. Jollain ilveellä kuitenkin kampesin itseni palkintopallille. Tuossa vaiheessa päätin että tuolle näölle on pakko tehdä jotain. En pysty ampumaan hämärässä hallissa koska en näe tähtäintä. Ulkona on aivan eri asia koska pilviselläkin kelillä valoa on paljon enemmän.

Seuraava viikko meni valmistautuessa Ilves Cup Indoor kutsufinaaliin. Kävin viikolla hakemassa ensinnäkin optikolta testipiilareita joita kokeilin. Toinen korjaus toi tähtäimen hieman paremmin näkyviin, toinen ei. Kävin myös vihdoin näyttämässä olkapäätä lääkärille joka totesi että Supraspinatus on tulehtunut vasemmassa olkapäässä kunnolla ja oikeassa hieman. Kävin siis hakemassa apteekista lekurin määräämän paketin tulehduskipulääkkeitä joita napsin about tähän saakka mitään ihmeempää olotilan muutosta huomaamatta.

Ilves Cup Indoor meni iham mukavasti. Alkukisa tulos oli hieman alavireinen virheiden kasautuessa vasemmalle. Sain kuitenkin round-robin kierroksilla ammunnasta paremmin kiinni ja vein voiton kaikista otteluista. Lohkovoittajana pääsin sitten finaaliin josta vetäsin nappiammunnalla (118) voiton. Hyvä pohjustus siis sisä SM:iä varten joku voisi kuvitella.

Sain viikolla sitten wrapit uusiin nuoliin ja pääsin koeampumaan uutta tusinaa. Sain nuolet mielestäni lentämään ihan hyvin joten päätin ampua SM:t uusilla nuolilla. SM:issä totuus olikin sitten toinen. Ei niinkään nuolien tai välineiden suhteen mutta tekniikka romahti täysin. Nyt kun katselin paria kuvaa mitä kisoista on näpätty, oli formi täysin romahtamispisteessä varmaan koko kisan ajan. Lauantain alkukisasta todella heikko esitys. Kokeilin ampua myös vanhoilla putkilla ja toisella jousella mutta koska vika oli äijässä, ei välinetempuilla ollut mitään vaikutusta osumiseen. Otteluissa sain muutaman hyvän sarjan oikeisiin paikkoihin koska voitin pari ensimmäistä ottelua. Kolmas meni niukaksi häviöksi Terolle toisella uusintanuolella 10-9. Sunnuntain joukkuekisan alkukierros meni hieman paremmalla ammunnalla kuin lauantain muttein vieläkään mitään huippusuorituksia. Varsinaiset joukkueottelut menivät paria pientä lipsahdusta poislukien siihen mitä oletinkin, ikävä kyllä vastustaja oli heti ensimmäisessä ottelussa kovempi emmekä päässeet jatkoon.

Tällä hetkellä näyttäisi siltä että suoritukseen pitää saada kahdessa viikossa jokin punainen lanka jälleen mukaan koska sen ajan jälkeen pitäisi ampua Kroatian EM:issä. Ensi viikon Tuulimäkikisasta en osaa sanoa lähdenkö vai perunko ja keskitys harjoitteluun.

Olen jo alustavasti päättänyt etten ammu Kroatian jälkeen enää yhtään 18m kisaa vasta kuin joulukuussa Amsterdamin F2F turnauksessa. F2F jäänee ensi sisäkaudella ainoaksi 18m kisaksi.


Harjoitusmahdollisuuksiin täytyy saada viimeistään syksyllä jokin parannus. 18m ammunta sekottaa todella pahasti hetkittäin hyvin toimivan pitkien matkojen suorituksen.

3 kommenttia:

Katri kirjoitti...

Harjoitusmahdollisuudet paranevat huomattavasti kun muutat tänne Tampereelle! Että eipä muuta kun pakkaamaan... :)

Aki kirjoitti...

Oliko mulle katottu se huokea kämppä siitä kosken rannasta jo? ;)

Katri kirjoitti...

Se on työn alla... :)