lauantai 23. kesäkuuta 2012

Jousiammunnan maailmancup, Ogden - Henkilökohtainen olympiakarsinta

Tänään oli ohjelmassa sitten henkilökohtainen olympiakarsinta.
Herätys puoli ysiltä ja myöhäiselle aamiaiselle. Aamiaisen jäkeen suihku ja siirtyminen kentälle.
Harkkakentälle saapuessani yllätys oli pieni koska kentällä tuuli erittäin kovaa myötäisenä.

Ensimmäinen sarja harkkakentällä meni lähinnä hahmotellessa tuulen voimakkuutta joka tuuli takaa vaihdellen hieman puolta. Oli todellakin tekemistä saada pidettyä tähtäintä keskelle ja vielä laukaistua samalla aikaa. Ensimäinen sarja aivan ympäri taulua mutta seuraavalla sarjalla alkoivat tuuliammunnan salat jälleen aukeamaan.
Ammuin harkkakentällä muutaman sarjan joiden jälkeen siirryin kisakentälle koska sain kuulla että sielläkin sai harjoitella viimeisiin pakkoihin.

Kisakentän tuuli oli aika samanlainen kuin harkkakentällä tosin tuntui että tuuli oli hieman puuskittaisempi ja kääntyili hieman enemmän.
Harjoitussarjat kisakentällä lähtivät hyvin vaikka tuuli hieman pyörittikin. Perusasiat joihin nojasin tekniikassa toimivat hyvin ja fiilis matseihin lähtöön oli hyvä.

Ensimmäiseen matsiin sain vastaan Sveitsin Axel Mullerin. Ammuin ensimmäiseen sarjaan hyviä osumia netoten 28 pistettä kaverin ampuessa tauluu 26 pistettä. Johtoasema siis heti alkuun ja vastustajalla tuntui olevan hieman ongelmia tuulen kanssa.Toisella sarjalla tuuli teki todella mielenkiintoisia temppuja joita en oikein pystynyt lukeemaan, ei tosin pystynyt vastustajakaan, hän tosin onnistui sarjallaan hieman paremmin ja otti pari pistettä 25 pisteen sarjalla itse ampuessani vain 24 pistettä. Tämän sarjan jälkeen otin jälleen hieman paremmin itseäni niskasta kiinni ja sain kasaan napakalla ammunnalla 27 pistettä mutta vastustajakin oli samoilla raiteilla, tosin hieman paremmalla menestyksellä. Sveitsiläinen veti 29 pisteen sarjan joten olinkin matsissa häviöllä 2-4.
Seuraavan sarjaan vetäsin samoilla nuoteilla toisen 27 pisteen sarjan, mutta vastustaja venyi samoihin pisteisiin. Nyt alkoi näyttää hieman heikolta matsin suhteen koska olin häviöllä jo 2-5 joten valistauduin henkisesti uusintanuolen ampumiseen, joka on viime aikoina toiminut hyvin. Ainoa mitä piti tehdä oli ampua omaan tasoon yksi sarja ennen uusintanuolta. Tein viimeiseen sarjaan pienen virheen kahdella nuolella tuulen suhteen ja vetäsin kaksi nuolta hieman liian tyyneen hetkeen ja osumat menivät tuulen yläpuolelle punaiselle. Tämä riitti ratkaisemaan matsin Sveitsiläisen ansioksi hänen vetäessään 26:n pisteen sarjan omien pisteideni näyttäessä 24:ää pistettä. Tuossa tilanteessa ei voinut oikein muuta kuin onnitella Sveitsiläistä hyvästä suorituksesta ja painua pakkailemaan kamoja takavasemmalle.

Tällä hetkellä on hieman kaksijakoiset fiilikset koko kisan ja tulevaisuuden suhteen. Ammuin kisan tuloksellisesti hyvin poislukien maailmancupin pudotusottelut joten siinä mielessä hyvä fiilis. Toisaalta neljän vuoden uurastus tyssäsi tänään seinään ja se ei hirveästi motivoi tällä hetkellä.

Tämä olympiadi oli siis kohdaltani tässä ilman pääsyä tavoitteena olleisiin Lontoon olympialaisiin.
Neljä vuotta on treenattu kovaa ja luottokortit on vedetty tappiin rahoituksen puutteen vuoksi.
Nyt onkin sitten aika keskittyä luottokorttivelan maksamiseen joka toivottavasti nollautuu tämän vuoden aikana.

Päätös siitä mitä kohdallani lajin parissa tapahtuu jatkossa tulee varmaankin tehtyä tämän kesän aikana.
Toista olympiadia en lähde vetämään nollarahoituksella luottokorttivelan turvin.

Välillä olisi mukavaa syödä muutakin kuin näkkäriä ja kaurapuuroa.

Ei kommentteja: