tiistai 22. toukokuuta 2007

70m Ruskeasuolla

Pääsin ajoissa töistä liikkeelle ja päädyin ampumaan parisen tuntia Ruskeasuolla.
Ammuin pelkästään 70m matkaa koska lauantaina on Kuopiossa Kouvolassa ranking kierros joka ammutaan tuolta matkalta.

Alkuun oli havaittavissa hienoista kankeutta mutta jahka paikat lämpenivät alkoivat nuolet niputtaa nätisti keltaiselle. Huomasin pari virhettä suorituksessa epäonnistuneilla nuolilla. Ensinnäkin, minulla on jostain syystä mennyt pokakäsi jäykäksi. Heti kun aloin keskittymään pokakädellä työntöön, alkoi nippu pienentyä taulussa. Eli tuossa on yksi merkittävä harjoituksen kohde saada takaisin oikeanlainen työntö suorituksen yhteyteen.
Toinen huomio tuli yhdestä tausta yli ammutusta nuolesta. Minulla on nokinpaikkana ainoastaan yksi kuparinen rengas nuolen yläpuolella. Koska nokki on hieman väljä jänteeseen kuluneessa painaumassa, painan keskisormella nokkia hieman. Joissain virhesuorituksissa, varsinkin väsyessä, alkaa tuo painaminen korostua liikaa josta johtuu nuolen hyppääminen ylöspäin klikkerin jälkeen. Kokeilin vettä nuolta rauhallisesti klikkerin läpi samanlaisella otteella kuin jolla nuoli meni yli taustan ja niinhän siinä kävi että nuoli otti muutaman asteen kärkeä ylöspäin nojaamatta enään ollenkaan hyllyyn.

Tuohon jälkimmäiseen pitäisi oikeasti keksiä pikapikaa jokin ratkaisu. Yksi ratkaisu olisi paksumman välipalan käyttäminen sormiläpässä mutta uskon että silti vaistomaisesti sormenpäät vetävät yhteen. Pala avoisi ehkä hieman pidentää mutta luulisin että se tekee läpän käytösä ja ammunnasta hankalaa.
Yksi vaihtoehto joka varmasti toimisi parhaiten olisi punoa nokinpaikka langasta ihan perinteisesti nokin molemmille puolille. Tällöin ei pitäisi olla mitään syytä puristaa tai painaa nokkia.

2 kommenttia:

timppa kirjoitti...

"Ammuin pelkästään 70m matkaa koska lauantaina on Kuopiossa ranking kierros joka ammutaan tuolta matkalta."

Toivottavasti et mene Kuopioon....

Aki kirjoitti...

Hienoinen typo näköjään kävi. Kouvolaan olen tosiaan menossa :)