sunnuntai 6. toukokuuta 2007

Nääs-FITA, Tampere

Lähdin ajelemaan lauantaina kohti Tamperetta hyvissä ajoin koska laskin jo etukäteen sen varaan että eksyksiinhän siellä perillä kuitenkin joudun.

Pysähdyin matkalla linnatuulessa vetäsemässä hieman aamiaista ja matka jatkui mukavassa kelissä.
Tampereen päässä sitten tulikin pyörittyä ties missä, käväsin muun muassa UKK-Instituutilla kääntymässä ja kun vihdoin löysin ammuntakentän, olin tietysti puomin väärällä puolella.
No loppujenlopuksi pääsin paikalle. Se GPS olisi mahtava kone...

Perillä huomasin että noin puolet asioista jotka olisi pitänyt ottaa mukaan oli jäänyt kotiin. Unohtuneisiin asioihin lukeutui muun muassa spotteriputki ja sen jalka kuten myös ampumahousut. Kiitokset lainahousuista lainaajalle, ilman niitä olisi kisan osallistuminen tyssännyt housujen puutteeseen.

90m matka meni ohan hyvin ottaen huomioon miten vähälle kyseisen matkan harjoittelu on jäänyt. Pisteitä jäi käteen siltä matkalta 280. Ammunta tuntui ihan hyvältä mikäli sai suljettua mielestä sen että nuoli osoittaa hylyllä vasemmalle ja stabi taas oikealle joka luo melkoisen mielenkiintoisen näkymän ammuttaessa pitkää matkaa. Tähtäin asettui ihan mukavasti tauluun tuolta matkalta.

70m olikin sitten yllättäen ongelmallisempi matka. Pari asiaa jotka nousevat päällimmäisenä mieleen ongelmien suhteen on etten vieläkään korvannut klikkerin ruuvin isoa muovista kantaa jollain kompaktimmalla ruuvilla joten vovipala oli aivan liian lähellä tähtäintä aiheuttaen sivuheittoa. Toinen ongelma seitsemälläkympillä on ettei tähtäin asetu oikein tauluun. Taulu on jotenkin liian iso tuolle matkalle. Saattaisi auttaa jot tuolla matkalla toisi tähtäimen yhden pykälän lähemmäksi naamaa ja säätäisi uuden merkin matkalle. Kuitenkin lopulta 296 tuolta matkalta.

50m tuntui mukavalta matkalta, tähtäin asettui hyvin tauluun ja ammunta oli hyvää. Jänne tosin otti muutaman kerran hupparin hihaan kiinni samoin kuin oli tapahtunut pidemmilläkin matkoilla joten ilman lämmetessä dumppasin hupparin ammunnan aikana ja turvauduin pelkkään craftiin ja seuran t-paitaan. Pisteitä ihan mukavasti eli 315.

30m matkan alussa otin tietoisesti itseäni niskasta kiinni tavoitteena 1200 rajan rikkominen. Ennen kolmeakymppiä rajan saavuttaminen oli vielä hieman epäselvää mutta viimeisen matkan alkaessa näkymä oli jopa realistinen. Ammuin viimeisen matkan mielestäni erittäin hyvin. Tähtääminen oli helppoa tähtäimen asettuessa hyvin tauluun, aivan kuin olisi ampunut sisällä spotteja, ainoastaan helpompaa ja mukavampaa. Lopulta sain kasaan viimeiseltä matkalta 345 pistettä.

Yhteispisteet siis kisasta mukavat 1236 joilla irtosi kilpailun kolmas sija. MM karsintarajan ollessa tänä vuonna vain 1200 tämä tarkoittaa sitä että pääsen nauttimaan karsintakilpailujen mukavasta tunnelmasta.

Ei kommentteja: