keskiviikko 9. toukokuuta 2007

Tiistai-ilta Ruskeasuolla

Kerkesin ampumaan tiistaina hyvissä ajoin ja olin suunitellut noin 1,5-2h treenit.
Keli oli hieno, aurinko paistoi kaikilla muilla matkoilla paitsi 90m matkalla jonka ammuin ensimmäisenä.

Ammunta 90 metristä meni mukavasti ja osumiakin tuli. Parhaat niput olivat keltaisella kahden nuolen ollessa kasissa.

Seuraava matka oli 70m jonka kanssa oli ongelmia viikonlopun kisoissa. Kokeilin huvikseni siirtää tähtäintä lähemmäksi silmää saadakseni paremman tähtäyskuvan matkalle sekä välttääkseni klikkerin muoviruuvin.
Periaatteessa homma onnistui erittäin hyvin vetämällä tähtäintä kaksi pykälää sisäänpäin, eli kun normaalisti pidän tähtäintä toisessa pykälässä niin nyt tähtäin oli neljännessä.
Tähtäin asettui oikein mukavasti tauluun ja sain merkin matkalle kohdalleen. Kuitenkin jokin tuntui mättävän ammunnassa. osumia sateli välillä erittäin paljon oikealle eikä niputus ollut parempi kuin tähtäimen ollessa normaalietäisyydellä.
Päätinkin jättää säätämisen tähän ja ampua karsinnat ihan normaalilla tähtäimen paikalla. Klikkerin ruuvin päätin kuitenkin korvata järkevämmällä ennen Riihimäen karsintoja.

Vetelin vielä muutaman sarjan kolmestakympistä lähinnä sen takia että näkisin tuleeko 90m -> 30m siirtymästä paljonkin sivuheittoa joka jossain vaiheessa oli ongelmana. Hienoista heittoa 30m matkalla oli vasemmalle, mutta heitto on niin vähäistä että sen saa korjattua 2-3 napsulla tähtäimessä, eli asian suhteen en tällä hetkellä lähde tekemään yhtään mitään.

Loppujenlopuksi hyvät treenit. Keskiviikkona tarkoituksena olisi ampua 70m ja 90m matkoja painottaen hieman enemmän ongelmalliselle 70m matkalle.

Ei kommentteja: