torstai 17. toukokuuta 2007

Merkkejä ja FITA harjoituskierros

Aamu meni mukavasti kotona kärkiä vaihdellessa ja muuta pientä laitellessa joten pääsin ruskikselle vasta 11-12 kieppeillä.
Aloin ampumaan välittömästi merkkejä FITA matkoille johon kului loppujenlopuksi noin parisen tuntia. Merkit paikalleen saatuani ammuin vielä testin vuoksi muutaman sarjan FITA matkoilta ja nuoli tuntui toimivan hyvin. Sulaton meni joka matkalta nippuun sulallisten kanssa. Ainoa ongelma oli kovemmat tuulenpuuskat jotka tuntuivat hieman tempaavan nuolta mukaansa. Muuten nuoli tuntui toimivan hyvin ja ammunta kulki kohtalaisesti.
Käväisin jossain vaiheessa iltapäivää Haagassa kotipizzalla ja painuin jälleen ruskikselle.
Ammuin loppujenlopuksi täyden FITA kierroksen viimeisenä harjoituksena ennen viikonlopun kisoja. 90 metristä sain kasaan 278, 70:stä 305, 50:stä 301 ja 30:stä 331 jotka tekivät lopputulokseksi 1215. Tuo oli ihan kohtalainen tulos ottaen huomioon että vetelin 50m ja 30m matkat kuuden sarjoissa koska auringonlasku alkoi lähestymään ja alkoi hieman viluttamaan. Halusin saada kierroksen loppuun ennen auringonlaskua. 90m meni siis kahden pisteen päähän Tampereen tuloksesta, 70m meni yhdeksän pistettä yli, 50m taas 14 pistettä vajaaksi ja 30m 14 pistettä vajaaksi. Hieman liikaa heittoa edestakaisin noilla matkoilla mutta tällaisen harjoituskierroksen pohjalta ei oiken voi sanoa mitään tuloskunnosta. Jokatapauksessa lyhyet matkat voisivat mennä paljon paremmin eikä noilta matkoilta muutenkaan pitäisi mokailla. Jos vain saan lyhyet kulkemaan hyvin, saattaa tulos olla jatkossa ihan kohtalainen. Viikonloppuna näkee Turussa mihin rahkeet riittävät. Huomionarvoista kierroksesta oli muunmuassa se että väsy iski 9. - 10. sarjan kohdalla ampuessani 50m matkaa. Parin tunnin merkkien ampuminen oli ehkä hieman turhan kova lämmittelyrupeama ennen täyttä FITAa.
Toinenmerkillepantava asia oli pokakäden ote kahvasta. Välillä tuntuisi ote hieman lipeävän joten pitää muistaa ottaa kunnon ote kahvasta siten että kämmen nojaa kunnolla kahvaan eikä ala lipsumaan kämmenselän puolelta pois.
Myöskin huomioitavaa on että suurin osa epäonnistuneista suorituksista meni yläoikealle. Varsinaista syytä en tuolle keksi. Täytyy pitää mielessä ja ihmetellä sitten kun tuo taas toistuu mikä sen aiheuttaa.

En aio perjantaina ampua kovia treenejä, mahdollisesti jätän treenit kokonaan väliin. Joka tapauksessa jos kentälle eksyn, vedän vain kevyet treenit ongelmamatkoilta.

Ei kommentteja: