perjantai 7. syyskuuta 2007

Duunin liikuntailtapäivä

Iltapäivä oli ihan mielenkiintoinen kokemus. Olin plännännyt itselleni venyttelyyn, kuntoliikuntaan ja ravintopuoleen liittyviä aktiviteetteja.

Ensimmäisenä oli ohjelmassa noin tunnin mittainen Shindo-venyttely jossa ohjaajan opetusten mukaan tehtiin erilaisia vetytyksiä joko yksin tai parin kanssa. Tarkoitukseni oli poimia jotain uusia tapoja venytellä jotka auttaisivat jousiammuntapuolelle. Lapojen välimaastoon löytyikin yksi venytys joka tuntui toimivan ainakin minulle erittäin hyvin. Muutenkin tuntui siltä että Shindo on erittäin rentouttava tapa venytellä ja jonka jälkeen olo on oikein miellyttävä. Eniten pidin Shindon periaatteesta jonka mukaan venyttelyn tulee olla mukavaa. Liian usein tulee itse revittyä liikaa venytysten kanssa jonka johdosta liian usein venyttely jää kokonaan väliin.

Toisena aktiviteettina oli enemmäkin kuntourheilun puolelle menevä Asahi joka on Suomessa kehitetty kuntoilumuoto. Asahi muistuttaa hieman Taijia mutta liikkeet ovat yksinkertaistetumpia sekä liikkeet eivät muistuta niin paljoa eri itsepuolustuslajien harjoitussarjoja. Asahi tuntui kuitenkin suht tehokkaalta kuntoilulajilta, syke pysyi koko tunnin ajan hieman yli satasessa joka ei vielä ole tavoitesykealueella mutta kuitenkin parempi kuin normaalipulssi kävellessä. Liikeradat saivat suuren joukon lihaksia liikkeelle ja liikkeet toivivat osittain myös venyttävinä.

Asahin jälkeen oli hieman taukoa jonka aikana kävin kokeilemassa josko jollain maagisella tavalla olisin salaa oppinut heittämään keihästä. En ollut.

Seuraavana oli vuorossa Hanna Partasen ravitsemusluento. Luento oli ihan mielenkiintoinen, tosin se olisi voinut olla hieman pidempi. Typistetyn aikataulun lomassa useita asioita jouduttiin hyppäämään yli. Tulin siihen tulokseen että syön melko terveellisesti, monipuolisesti ja normaalisti. Ainoa parantamisen vara olisi syödä välillä välipaloja.

Luennon jälkeen kävin vielä jalkaklinikan pisteessä skannaamassa jalkapohjani. Vasen jalka on hieman erikokoinen kuin oikea sekä kaari on vasemmassa hieman korkeampi. Ei kuulemma kuitenkaan syytä huoleen, eli normaalit jalat.

Ei kommentteja: