sunnuntai 16. syyskuuta 2007

Sisäharjoitus

En mennyt lauantaina ampumaan koska perjantaina alkoi mukavasti flunssan perään otsa/poskiontelotulehdus. Odottelin hieman jos olisin saanut sen kotikonstein väsymään mutta lauantaina oli niin kurja olo että hain lääkäriltä antibioottikuurin jota sitten nyt natustellaan viikko.

Tänään olo oli hieman parempi joten kävin Maunulassa ampumassa. Ammuin alkuun parisenkymmentä nuolta lämmittelyksi jonka jäleen ammuin 60 nuolta laskien pisteitä.

Ensimmäinen 30 nuolta meni oikein hyvin. Keltainen näytti taulussa leppoisalta ja tähtäilin lähinnä eri puolilla keltaista oleviin nuolenreikiin. Sain tulokseksi ensimmäiseltä pätkältä 287 josta löytyi neljä X:ää ja viisitoista kymppiä. Seassa oli ysien lisäksi kolme kasia. Pätkältä löytyi myös kolme kymppibingoa.

Pidin pienen tauon koska puhti alkoi käydä vähiin, hikoilutti ja ammunta oli loppuvaiheessa ensimmäistä kolmeakymmpiä jo hieman väkinäistä. Toinen pätkä ei sitten mennytkään ihan niin hyvin kuin ensimmäinen pätkä En jotenkin saanut keskityttyä kunnolla ja keltainen tuntui irvistelevän taulussa. Hieman keskittymistä häiritsi että Suski tuli ampumaan samaan taustaan ja jutustelimme ammunnan lomassa niitä näitä. Toki tuon ei pitäisi haitata vaan mielestä pitäisi pystyä sulkemaan pois ulkopuoliset häiriötekijät ja jatkaa ampumista samaan tahtiin. Pisteitä sain kasaan toiseltä pätkältä 276 joista X:iä oli viisi ja kymppejä seitsemän. kaseja mahtui pätkälle kuusi ysien lisäksi. Päätin pätkän X-bingoon joka käi ainoaksi 10-bingoksi koko pätkältä.

Yhteensä pisteitä siis tänään 60:ltä nuolelta 563 joka on oikein mukava tulos. Pari pistettä yli viimevuonna ampumani oman ennätyksen kisoista. Täytyy toivoa että saan useammin kiinni tunteesta joka oli ensimmäisellä 30:n nuolen pätkällä ja saan sen pintaan myös kilpailutilanteessa. Tuolta pohjalta olisi mahdollisuus ampua melko hurjia tuloksia.

Muuta huomioitavaa ammunnasta:
- nuoli kevyellä kärjellä on liian herkkä laukaisuvirheille
- jälleen esiintyi laukaisuvirhettä jossa näpit eivät aukea kunnolla
- asento on usein liian takapainoinen, pitää saada tasapainoisempi asento aikaiseksi, muuten pokakäden olkapään kanssa tulee ongelmia talvikaudella

Huomiotavaa ensimmäisen 30:in tunteesta:
- itsetunto kohdallaan, mielessä tunne että keltaiselle osuu helposti
- rento asento, helpot suoritukset
- kunnon formi ja keskittyminen suoritukseen
- tähtäyksen tarkentuminen kyttäämättä kympin keskellä olevaan nuolenreikään
- rentous, helppous ja mukavuus ammunnassa
- ennen hallille tuloa hyvän biisin soiminen radiossa

Ei kommentteja: