keskiviikko 19. syyskuuta 2007

Sisäharjoittelua ja talvikauden harjoitusohjelma

Alunperin oli tarkoituksena aloittaa talvikauden tukiliikunnat maanantaina menemällä duunin Circuitiin mutta köhä vaivasi vielä niin ihävästi sekä onteloista tulee vieläkin jotain ulkoavaruuden ihmettä että jätin saliharjoittelun väliin.

Tiistaina kävin töiden jälkeen ampumassa Maunulassa. En laskenut pisteitä vaan tavoitteena oli päästä eroon pitkittyneestä tähtäyksestä sekä parantaa laukaisussa sormien aukeamista. Ammuin pari tuntia putkeen pitäen kaksi lyhyttä taukoa. Ammunta kulki itseasiassa oikein mukavasti ja vain pari nuolta eksyi punaiselle kasiin, muuten nuolet olivat keltaisella antaen pisteiksi sarjoilla 28 tai 29. Mukaan mahtui myös useita kymppibingoja. Ammunta kulki hieman sykähdyksittäin suoritusten ollessa välillä hieman pakotettuja ja välillä erittäin luontevia. Sain mielestäni pakotettua tähtäyksen pituuden sopivan nopeaksi tosin ammuntarytmin nopeutumisella turhan nopeaksi. Samoin sormet tuntuivat aukeavan ihan mukavasti, tosin laukaus ei lähde ihan tarpeeksi taaksepäin vaan vetokäsi jää liikaa paikalleen laukaistessa.

Jahka saan rytmitettyä ammunnan siten että tähtäys pysyy riittävän lyhyenä ja yleinen ammuntarytmi hieman hitaampana, uskoisin että tulostakin alkaa syntymään.

Odottelen vieläkin Eskolta Fatboy nuolia testiin. Aion jokatapauksessa testata nuo putket vaikka kovin moni kertookin että niitä on mahdotonta saada toimimaan. Pitäähän sitä välillä hakata päätä seinään varsinkin näin talvikauden alkaessa, eihän sitä muuten opi mitään mistään :)

Talvikauden harjoitusohjelmaksi olen kaavaillut seuraavaa:
Maanantai: Circuit treeni
Tiistai: Lajiharjoitus, käyn läpi ammuntatekniikan ongelmakohtia ampumalla tauluun sekä taustaan
Keskiviikko: Kevyt lajiharjoitus tai tukiliikuntaa kuten esim. uinti
Torstai: Lajiharjoitus, tekniikan viilaamista, mahdollinen tulosammunta
Perjantai: Voimaharjoitus punttisalilla
Lauantai: Lajiharjoitus, tekniikkatreeniä
Sunnuntai: Lajiharjoitus, Tekniikkatreeniä sekä mahdollinen tulosammunta

Harjoitusohjelmaan tulen soveltamaan pieniä muutoksia riippuen siitä onko viikonloppuna kisoja tai mikäli vain tuntuu siltä että tarvitsen välipäivän. Tavoitteena olisi kuitenkin pitää viikossa vähintään neljä lajiharjoitusta.

Ei kommentteja: