torstai 13. syyskuuta 2007

Sisäkauden avaus

Flunssa hellitti sen verran että olin tänään jo töissä. Köhitytti ja nenäliinasta löytyi ihmeellisiä asioita mutta onnistuin sinkoilemaan ympäri pääkaupunkiseutua jopa saaden jotain tuottavaa aikaseksi.

Tilasin Eskolta FatBoy nuolia, 500 spineisiä, joiden pitäisi saapua noin puolentoistaviikon päästä. Pääsen sen jälkeen kokeilemaan miten saisin parhaiten tuon paksun putken toimimaan ja jos saan, teen koko nipun sisänuoliksi.

Koska olin jo lentsun jälkeen töissä, päätin että on aika myös avata sisäkausi ja painuin Maunulan hallille töiden jälkeen. Ammuin alkuun noin 20-30 nuolta lämmittelyksi. Puolessavälissä vaihdoin tähtäimen jyvällisestä pikkurenkaasta takaisin aikaisemmin sisäkäytössä olleeseen rengastähtäimeen koska tuntui siltä että spottitaulusta meni liikaa peittoon jyvän takia enkä saanut kunnon tähtäystä aikaiseksi. Huomattavaa oli kuitenkin että ne laukaukset jotka sain tihrustettua jyvällisen läpi, osuivat paremmin kuin rengastähtäimellä yleisestiottaen. Voisi harkita uuden sisätähtäinrenkaan hommaamista. Hieman avarampi rengas mahdollisesti pienellä jyvällä jossa minimaalinen kuidunpätkä tms.

Jokatapauksessa ammuin muutaman sarjan avoimella renkaalla ja sain jonkinlaista rytmiä ammuntaan. Välillä piti hieman köhiä ja niistellä ja suurimman osan ajasta oli jompikumpi korva lukossa (kuulosti jousi muuten melko hiljaiselta). Päätin ampua 60 nuolta laskien pisteitä juhlistaakseni sisäkauden avausta. Ensimmäiseltä kolmekymppiseltä sain kasaan 275 pistettä. Joukossa oli vain kolme X:ää, seitsemän kymppiä ja muutama hutaisu eli kolme kasia ja yksi seiska.

Toinen puolisko meni pisteillä 281 ja mukana oli viisi X:ää ja yhdeksän kymppiä. Sain seitsemännellä sarjalla myös yhden kymppibingon aikaiseksi. Mukaan mahtui toisaalta myös muutama epäonnistuminen eli tuloskortista löytyi yksi kasi ja yksi seiska. Toinen puolisko siis paljon paremmin kuin ensimmäinen ja lopputuloksena 60 nuolelta 556 pistettä. Tuosta on hyvä lähteä rakentamaan sisäkautta.

3 kommenttia:

timppa kirjoitti...

Pari vuotta sitten kokeiltiin Kimmolle Fatboyta, ei saatu toimimaan. Toivottavasti sulla toimii....

Aki kirjoitti...

Juu, voipi olla ettei toimi millään ilveellä mutta aina pitää jotain uutta kokeilla :)
Toinen vaihtoehto olisi tietty paksu alumiini muttei ole mitään hajua mikä putki voisi olla hyvä line breaker alumiinipuolella jossa löytyisi sopiva jäykkyys.

Vieläkös Kimmolla on niitä Fatboytä jäljellä?

timppa kirjoitti...

Tehtiin vain yksi FB kokeeksi, ei oo yhtään jäljellä.
Mun mielestä tähtäinjousella ei tartte sisällä paksua nuolta.