torstai 3. syyskuuta 2009

Ammuu

Eilen tuli vedettyä 108 70m matkalta.
Alkuun ammunta oli yllättävänkin hyvää ja rentoa, 8-nuolen sarjat olivat pääosin 74-76 pisteissä poislukien pari lipsahdusta.

Jossain 70 nuolen kieppeillä suoritukset alkoivat hieman lahoamaan. Lahoamisen syynä lähinnä pari asiaa eli pokapuolen liian suuri jännitystila sekä läpällä etusormen koukistuminen liiaksi alaspäin painamaan nokkia. Muutamalla laukauksella tunsin oikein selvästi kuinka etusormi nappasi nokkiin nuolen lähtiessä liikkeelle.

Ilmeisesti ankkuroinnissa vetokämmeneen tulee jotain jännitystä joka aiheittaa "koppurointia" kämmenselässä jonka johdosta etusormi taipuu nokin päälle.

Pokapuolen jännitystilat ovat aivan helposti ratkaistavista rentouttamalla ennen suoritusta ylävartaloa kunnolla ja hakemalla hieman optimaalisempaa kallistusta olkapäälinjalle, linja on ehkä hiemna takakenoinen tällä hetkellä josta johtuu se etten väsyessäni saa pidettyä pokapuolen olkapäätä sille varatussa paikassa vaan joudun painamaan sen voimalla paikalleen, tämä sitten säteilee jännitystä sinne minne ei pitäisi.

Läppäpuolella yksi vaihtoehto olisi kokeilla läppäviritystä jossa etu- ja keskisormea purtistaa yhteen joko kuminauha tai kiinteä tuki, se tosin ei korjaa syytä vaan puuttuu seuraukseen.

Ei kommentteja: