keskiviikko 23. syyskuuta 2009

Asennon hahmotusta

Eilinen ilta meni hahmotellessa asentoa rangan suoristamisen suhteen sekä opetellessa ankkuroimaan.
Löysin melko hyvin alueen millä rangan suoristaminen toimii ja ei toimi, eli miten pitkälle voi realistisesti alussa ottaa ylävartaloa taaksepäin siten että asento pysyy hanskassa ja ankkuroidessa ranka on suora. Samalla taisin hieman havainnoida tasapainon suhdetta jalkojen välillä. Tähän mennessä myös painopiste on ollut huomattavan paljon "etujalalla" ja painopisteen siirtäminen tasapainoon auttaa myös rangan suoristamisen suhteen. Eli kokonaisuudessaan korjattavaa on aivan koko äijässä lähtien tasapainosta jalkojen välillä rangan suoristamisen kautta hartioiden tasapainoon. Hartioiden tasapaino jää jostain syystä hieman takapainoiseksi ja jos hakemalla haen pokakäden hartiaa/olkapäätä alemmaksi alkaa asento prakaamaan. Sama prakaaminen tapahtuu jos nostan vetopuolen hartiaa/olkapäätä ylemmäksi jolloin lapaluun seutu ei mene oikealle paikalleen.

Ammuin kuitenkin 126 nuolta uudella asennolla ja läpivedon kanssa oli huomattavasti vähemmän ongelmia kuin tähän mennessä on ollut. Vasta noin sadan nuolen kieppeillä alkoi tulla pientä epävarmuutta suorituksiin. Tämä oli melko outo asia sillä loppukesästä kuudennen nuolen vetäminen läpi oli jo ongelma ja eilen ammuin kymmenen nuolen sarjoja. Rytmitin treeniä ampumalla 40 nuolta jonka jälkeen pieni tauko.

Ankkuroinnista sain melkein kiinni. Aikaisempi ankkurointi on tosiaan perustunut siihen että vedän läpän leuan alle josta nostan sen kiinni leukaan ja painan etusormen kiinni leukaluuhun. Eilen yritin hahmottaa vain sitä että tulisin ankkurointiin tasaisella liikkeellä suoraan leuan alle ja veto jatkuisi siitä yhtenäisenä laukaisuun saakka. Onnistuin yllättävn usein saamaan ankkuroinnin paikalleen tuolla tavalla, toisaalta silloin kun se ei loksahtanut paikalleen, oli ankkurointi jossain aivan muualla kuin olisi pitänyt. Mielenkiintoinen havainto liittyi myös tuohon uuteen ankkurointiin. Aikaisemmin on ollut hankalaa katsoa tähtäimen läpi koko vedon ajan koska tähtäin on liikahtanut hieman ankkuroinnissa. Eilen sain katsottua nätisti tähtäimen läpi koko suorituksen ajan joka helpotti tauluun tulemista.

Tänään ohjelmassa lisää ihmettelyä asennon suhteen. Paikat ovat hieman hellinä maanantain jumpasta mutta eiköhän tässä vielä ampumaan pysty. Torstaina pitää taas käydä salilla että saa kunnon tahdin päälle etteivät paikat ole niin kipeinä jokaisen kerran jälkeen. Pari kertaa pitäisi näin alkuun riittää viikossa. Kuukauden jälkeen voinee lisätä kolmeen kertaan.

Ei kommentteja: