maanantai 21. syyskuuta 2009

Sunnuntaikuvauksia

Sunnuntaina tuli ammuttua sadan kieppeillä melko räpellysammuntaa. Pari oikein pahaakin repäsyä mahtui mukaan. Siitä sitten miettimään mikä tässä oikein mättää ja kuvailtiin hieman selän toimintaa.
Ensimmäinen asia mikä näyttäisi olevan pielessä on että ranka on aivan "ässällä". Sen korjamiseksi toimii melko hyvin lantion vienti hieman eteenpäin sekä ylävartalon vieminen taakse. Vedossa ranka sitten suoristuu oikein mukavan näköiseksi.
Toinen kummajainen oli mitä tapahtui ankkuroinnin aikana selässä. Vetopuolen lapaluun alareuna otti hyppäyksen poispäin rangasta heti kun jänne edes hipaisi leukaa. Tulin siihen tulokseen että tuo johtuu siitä miten tulen tällä hetkellä ankkurointiin ja miten varsinaisen ankkuroinnin teen. Eli tuon käden leuan alle ja painan ankkurointituen leukaa vasten ja siitä sitten etusormen juuren kiinni leukaluuhun. Tuossa vaiheessa, koska vetokäsi ja lapa toimivat ikäänkuin yhtenä pakettina, kyynärpään noustessa tuomaan etusormen kiinni leukaluuhun, irtoaa myös vivun toisessa päässä oleva lapaluun alaosa poispäin rangasta. Samoin tuon jälkeen vedosta häviää osa voimasta selältä ja asento alkaa kippaamaan taaksepäin ja sen seurauksena myös pokakäden olkapää alkaa nousemaan. Sitten onkin paketti valmis tuskaiseen suoritukseen.

Se millä tuon korjaan on että opettelen tekemään setupin hieman eri tavalla sekä opettelen uudelleen ankkurointiin tulemisen. Tuolla ankkurointimuutoksella saan varmaan paremmin myös laukaisussa vetopuolen kyynärpään lähtemään ylöspäin nykyisen alaspäin putoamisen sijaan. Tuo alapäin putoaminen hyvin todennäköisesti johtuu siitä että koska lapaluun alapään ja rangan välillä on tottakai lihasjännistys suorituksessa, niin koska se ankkuroinnissa pakottuu irti rangasta, niin laukaisussa se lavan ja rangan väliin varastoitunut lihasjännitys vetää lavan alareunan takaisin kiinni rankaan. Sen seurauksena vipuvarren toisessa päässä oleva kyynärpää putoaa alaspäin eikä lähde ylös taakse minne sen kaikkien taiteen sääntöjen mukaisesti pitäisi mennä.

Tässä onkin sitten melkoisesti puhdetta syyskaudelle että tämän saa ajettua sisään. Toisaalta jos saan tuon toimimaan oikein, uskon että se parantaa ammuntaani huomattavasti.

Nuolia about 126.

Ei kommentteja: