torstai 24. syyskuuta 2009

Coach Hat A Va strikes again

Sunnuntaina tehdyt havainnot ja kuvailut asennosta joita olen tässä muutaman treenikertana hahmotellut saivat hieman uusia ulottuvuuksia kun Masa alkoi ihmettelemään minun pokapuolen olkapään ja hartian toimintaa. Ainahan se on jäänyt ylös ja pre-drawsta asti koko paketti vasemmalla puolella pyrkii nouseman ylös.

Hieman ihmeteltyämme lopputulos oli se että pre-draw on aina ollut aivan liian voimakas jonka johdosta olkapää/hartia menee ikäänkuin lukkoon ja nousee yhtenä pakettina ylös.

Hahmottelin hieman miten saisin olkapään pidettyä alhaalla suorituksen läpi ja tulin siihen tulokseen että heti kun suoristan käsivarren, menee olkapää ja hartiaseutu lukkoon. Ainoa tapa millä saatiin järkeä nostoon oli pre-drawn pienentäminen huomattavasti. Eli aikaisemmin olen kiskonut jousen ylös jänteestä melkeimpä nostamatta pokakädellä ollenkaan. Nyt paras lopputulos tuli sillä että pre-draw on lähinnä kevyt ote jänteeltä ja nostan jousen ylös pokakäsi hieman koukussa. Siitä sitten pokakäden suoristus ja vetoa tekemään. Tuo oli ainoa tapa jolla sain melko luontevasti olkapään pysymään alhaalla sekä poistamaan huteruudet joita esim. pelkkä käsivarren nostaminen aiheutti.

Hieman tuossakin olisi hinkkaamista ennenkuin sen saa toimimaan halutulla tavalla mutta aivan epätoivoiselta eivät suoritukset kuitenkaan tuntuneet ja niputuskin oli ajoittain kolmestakympistä 40cm kymppirenkaiseen kymmenen nuolta keltaisella. Nuolia tuli lopulta vai 101 kaiken pähkimisen lomassa.

Se mitä pitää vielä testata on, onko lantion ja ylävartalon kulmien kanssa kikkaileminen välttämätöntä jos saan noston tehtyä oikein. Veikkaisin että koko kallistumisongelma juontaa juurensa tuosta väärästä nostotavasta.

Tekniikkamuutoslista alkaa olemaan siis tälle syksymme melko iso ja pitää alkaa pähkimään mitä kautta lähden muutoksia purkamaan.

Lista tällä hetkellä:
1. Nosto olkapää alhaalla kevyellä pre-draw:lla
2. Ankkurointiin tuleminen suoraan ilman nostoa leukaa vastaan jatkamalla samalla liikkeellä läpivetoon
3. Mahdollinen lantion ja ylävartalon kulmien säätäminen mikäli sille tarvetta ilmenee kohdan 1. tutkiskelemisen jälkeen
4. Nimettömän lipsuminen jänteeltä
5. Laukaisun lähteminen oikeaan suuntaan vrt. aikaisempi vetokyynärpään raju putoaminen alas
6. Itse laukaisussa sormien aukeaminen yhtä aikaa sekä käden lähteminen lähemmäs kaulaa taaksepäin

Ei kommentteja: