maanantai 30. heinäkuuta 2007

EFAC - Ensimmäinen kilpailupäivä - Field kierros

Ensimmäinen kilpailupäivä on takana ja jousit ja kengät ovat tukevasti kuorrutettu mudalla. Täällä alueella on vissiin satanut viimeiset viisi viikkoa kaatamalla joka on siinä joutessaan hieman vaikuttanut maaston kiinteysasateeseen.

Jokatapauksessa tänään aloitettiin kokoontumalla kahdeksaksi kisakeskukseebriefiä varten ja pikaisen briefin jälkeen lähdettiin metsään lähempänä yhdeksää.

Tänään oli ohjelmassa punainen rata joka kulkee alueen koillispuolella olevan mäkisen ja metsäisen niemenkärjen ympäri. Alkuun on hieman hankalaa saada ammuntaa kulkemaan utta muutaman rastin jälkeen homma alkoi jälleen luistaa. Sitten saavuttiinkin ensimmäiseen notkoon jotakautta oli tarkoitus siirtyä seuraavalle rastille. Vaelluskenkä ei ihan hörpännyt mutaista vettä...

Kierros oli vähintäänkin mielenkiintoinen. Persoonallisin rasti oli kahvipaikan viereiseen hetteikköön järjestetty lyhyt kävely pikkuspotteihin joka lilluin mudasta. Parhaimmilla upposi saapas yli nilkan mutaan ja osalla tolpista oli joko joko sellainen fiilis että valuu tähdätessä mudan mukana suuntaan x, tai sitten vain uppoaa syvemmälle mutaan. Mudan seasta löytyi muutama laudanpätkä joilla pystyi harjoittelemaan akrobaatin taitoja samalla tähdätessä ja yrittäessä ampua.

Vettä oli siis riittävästi sekoittuneena vanhan merenpohjan luonteiseen mutavelliin.

Kahvipaikan jälkeen alkoivat taulut olla siinäkunnossa että niistä puttuivat vitoset eli keskustat kokonaan ja taulunvaihtoa varten sai metsästää jannuja ympäri metsää. Noh, huomiseksi on luvattu järjestäjien puolesta taustojen taakse varatauluja riittävästi jotta huomisen pitäisi pystyä ampumaan ehjiin tauluihin.

Niemen kärjessä hieman haittasi tuuli joka vei nuolia puuskissa minne sattuu. Kahdeksaksi viimeisellä rastilal aloin saada kiinni normaalista ampumarytmistä ja nuolet alkoivat mukavasti osua.

Kierroksen mieleenpainuvimpina asiointa olivat muta, muta ja muta, sekä ehkä jonkinverran loputon odottaminen "kärkiryhmän" käyttäen edellä kaiken mahdollisen ajan ampumiseen.

Noh, lopputuloksena tältä päivältä toinen paikka ja nousu kärkiryhmään. Ruotsin olympiatoivo Göran on 21 pisteen päässä ja tarkoitus olisi yrittää saada kunnon peesit tuosta herrasta joka näytti ampuvan erittäin hyvin ja vakaasti. Toivottavasti huominen menee hyvin ja saan pysyttyä vielä huomisenkin jälkeen kärkiporukassa. Huominen ammutaan sinisellä radalla jonka pitäisi olla hieman mäkisempi ja kuivempi ja sitä kautta miellyttävämpi rata ampua.

Timo Rantanen on roiskinut melkoisen määrän kuvia alueelta ja kisasta kierroksen aikana, niitä kannattaa käydä vilkuilemassa tuolta: http://timppa.kuvat.fi/kuvat/efac_2007_sweden/

Ei kommentteja: