torstai 8. toukokuuta 2008

Miehessä vikaa

Parisen tuntia tänään ruskiksella. Alkuun testiä uudella jänteellä ja epätoivoista harituksen ja plungerin säätöä. Aivan surkeaa ammuntaa ja jousi piti pahaa ääntä.

Lopuksi pöllin Matin lavat ja niistä kuului aivan sama ääni. Matti ampui pari laukausta tuolla kokoonpanolla ja ääni oli hyvä. Miehessä siis jotain pahasti vialla.

Matti katseli muutaman nuolen läpi ja huomio kiinnittyi hartialinjaan. Linja näytti jotakuinkin 15 metriä taulusta oikealle, eli jossain vaiheessa olen onnistunu kääntämään pokakäden olkapään täysin eteen josta johtuu että jänne lyö koko ajan käsivarteen. Oikaisin asennon ja jousen ääni muuttui täysin.

Tuo asentovirhe on niin paha että sillä ei voi käytännössä osua yhtään mihinkään ja se on korjattava. Jousen säätäminen saa seuraavalla kerralla rajoittua lähinnä oikean jännevälin ja harituksen metsästämiseen. Paunat saavat pysyä 45:ssä ja tilleri noin kolmessa millissä. Tämän siitä saa kun vain ampuu itsekseen ilman että kukaan on välillä katsomassa.

Napsin parista nuolesta myös sulat pois jotta sain useamman sulattoman ja sulattomien joukosta löytyi yksi nuoli joka ampuu oikealta ohi taulusta. Pitäisi ampua nuolilla osumakuviot mielellään sulattomina jotta saisi kartoitettua kilpailunuolet. Jokatapauksessa uuden nuolisatsin hommaaminen ei varmaan olisi paha idea, sen verran noita nykyisiä on jo kuritettu. Lisämenoerä siis jälleen tiedossa.

Ei kommentteja: