lauantai 24. toukokuuta 2008

SJAL: Kurikka - 70m + Roundrobin - Ranskan World Cup karsinta

Ajelimme porukalla Matti, Laura, Ansku ja minä erinäisten mutkien kautta Kurikkaan perjantai-iltana. Majoituksena oli aivan kentän vieressä oleva leirintäalue josta olimme varanneet hirsimökin. Mökki oli hieno ja uni maistui.

Lauantaiaamuna puoli kymmenen maissa kentälle, vehkeet kasaan ja ampumaan lämmittelyjä.
Lämmittelyjen aikana uudesta 20-säikeisestä jänteestä prakasi keskipunos joten jouduin vaihtamaan 18 säikeiseen varajänteeseen jossa oli kaiken lisäksi nokinpaikka hieman korkealla. Tuo punoksen prakaaminen johtunee siitä että käyttämäni punoslanka on erittäin ohutta ja koska jänne tuppaa hakkaamaan käsivarsisuojaan melkoisesti, ei se vain kestä kulutusta.

Osumat varajänteellä vetivät alavasemmalle jonnekin nelosen hujakoille mutta sain tähtäinmerkkiä muuttamalla homman toimimaan. Jousesta vain kuuluu melkoinen metakka tuolla ohuella jänteellä.

Ensimmäinen puolisko erittäin hyvin tuloksella 325. Toinen puolisko sitten hieman eri tahtiin.

Toisella puoliskolla jostain syystä tuuli haittasi vaikka mielestäni ei tuullut yhtään sen enempää kuin ensimmäisellä pätkällä. Olettaisin että aloin vain tekemään aivan turhia tuulikorjauksia joidenka takia nuolet menivät liikaa vastaiseen joka hieman häiritsi ammuntaa. Toiselta puoliskolta kasaan 313.

Yhteistulos siis Olympic Roundilta 638 joka oli melkoinen parannus Riksun tulokseen ja aikaisempaan ennätykseen 602. Mielestäni tuo 638 alkaa olla sillä tasolla jota on tähän alkukesään haettu. Tosin siitäkin pitäisi vielä parantaa, se ei onnistu kuin kovalla harjoittelulla joka on töiden ja muiden kiireiden takia ollut haasteellista viime aikoina.

Ottelut menivät sitten penkin alle. Aloitin Antti T:tä vastaa ampumalla 96 pistettä. Tein sen virheen että ennen ottelua kiristin tähtäinkiskoa istukassa. Tämän seurauksena nippu pamahti vasemmalle nelosen kieppeille. Dual Click alkaa olla vihdoin tiensä päässä, tuollaista klappia ei tähtäimessä saa olla. Se pitää olla kiinni ruuvatessa joka kerta täysin samassa asennossa. Onhan tuo tosin muutamat vuodet jo hyvin palvellut joten ei voi valittaa. Tuo vaan pitää Turkissa pitää mielessä ettei räplää ruuvia jos ei ole aivan pakko. Ottelut menivät hieman yli satasen tuloksilla parhaimman ollessa 107 Teroa vastaan. En voittanut yhtään ottelua joka sapetti. Samoin pakka meni sekaisin alusta asti koska jostain syystä 18-säikeisen pamahtelu ja särinä kävi hermoille. Sporttipatukat joita vetelin kisan aikana aiheuttivat myös melkoisen mellakan mahassa. Ensimmäisen patukan jälkeen tuli vain muutama murahdus mutta otteluissa toinen patukka aiheutti melkoisen reaktion joten jouduin juoksemaan kesken ottelun Tuomasta vastaan huussissakin. Kotimatkallakin kupli melkoisesti. Tällä hetkellä alkaa tilanne jo hieman rauhoittumaan. Ei enään ikinä kisaan mukaan Gainomaxin sporttipatukoita!

Pummin Matilta kisan jälkeen lainaan hieman paksumpaa punoslankaa josta on tarkoitus vielä tehdä uusi keskipunos jahka tämä teksti on kirjoitettu loppuun.

Kisassa siis seitsemäs sija joka ratkesi kolikonheitolla koska ammuimme Teron kanssa tasatuloksen 1356. Kolikonheitolla sen takia että minä olin ainakin kerennyt jo pakkaamaan kamani eikä tuon 7. ja 8. sijan välinen tappelu olisi merkinnyt yhtään mitään. Ranskan World Cup paikkaa ei siis siunaantunut kisasta joka automaattisesti sulkee pois mahdollisuuden tavoitella viimeistä olympiapaikka Pekingiin.

Nyt siis ohjelmassa loppujen tavaroiden sullominen laukkuun, parin keskipunoksen ja nokinpaikan teko ja nukkumaan. Huomenna yhdeksitoista kentälle ja sieltä Saksan kautta kohti Antalyaa ampumaan World Cupia.

Yritän raportoida blogiin kisan statusta minkä kiireiltäni kerkiän sekä mikäli hotellista löytyy netti.

Päätän raporttini täältä Suomesta tältä erää tähän.

Ei kommentteja: