lauantai 25. lokakuuta 2008

Aki's Archery Testaa - Oberon

Aikaisemmista testeistä on jo kulunut tovi ja onkin aika ottaa testiin jotain uutta.
Tämän viikon Belgian reissulta jäi laukkuun palanen Oberon nimistä materiaalia jonka Pasi ystävällisesti lahjoittu testiä varten. Kyseisestä materiaalista on keskusteltu SJAL:in foorumissa jo jonkin aikaa ja eri hekilöiden mielipiteet ovat olleen erilaisia.

Kun materiaalia pyörittelee näpeissä, siitä ei jää mitenkään muovista tai kumista tuntumaa vaikka materiaali melko jäykkää onkin. Materiaali ei myöskään tunnu mitenkään samanlaiselta kuin esimerkiksi neopreeni joka on melko lötköä ja imee itseensä helposti kosteutta.

Testi alkoi materiaalin työstämisellä eli vanhan sisänahan irroitus Somasta. Tuo oletus sisänahka Somassa on ollut mielestäni hieman liian ohut joten Oberon näytti ainakin pikavilkaisulta hieman paksummalta ja kovemmalta materiaalilta. Piirsin alkuun vanhan pintanahan kuvion ja reiänpaikat Oberioniin sekä läpiviennit sormierottimelle ja sormilenkille. Tämän jälkeen materiaalin saksiminen iavan normaaleilla saksilla oikeaan muotoon merkkejä pitkin. Materiaalin työstäminen oli erittäin helppoa verrattuna nahan saksimiseen joka hieman huonommilla saksilla saattaa olla melkoista nuljaamista. Samoin reikien teko oli erittäin helppoa.

Varsinainen ampumatesti suoritettiin ampumalla 168 nuolta pakkaan ja eri kokoisiin tauluihin.

Heti ensimmäisillä laukauksilla tuntui että läppä oli paljon jämäkämmän ja mukavamman tuntuinen kädessä kuin ohuella Soman sisänahalla. Myöskin niputus tuntui olevan ihan ok vaikka kyseessä oli suoraan pakasta vedetty materiaali. Myöskään nippu ei siirtynyt ihmeemmin verrattuna alkuperäiseen sisänahkaan.

Tunne jänteestä sormilla oli mielestäni erittäin hyvä vaikak materiaali olikin hieman paksumpaa. Mitään "koppuraisuutta" en havainnut koko testin aikana. Varsinaista vesikelin testiä en vielä tehnyt nähdäkseni miten paljon materiaali imee vettä verrattuna aitoon nahkaan, se saa jäädä toiseen kertaan.

Jokatapauksessa testin lopputuloksena voisin melkeimpä suositella materiaalia niille joitka eivät välttämättä ole tyytyväisiä ohuisiin perusnahkoihin läpän sisämateriaalina.

Yhteenveto:
+ Sopivan paksu materiaali kuitenkaan olematta koppura
+ Erittäin helppo työstettävyys
+ Ei juurikaan eroa niputuksen kannalta oikeasta nahasta

- Ehkä hienoinen hiostavuuden tunne näpeissä aika-ajoin

Ei kommentteja: