sunnuntai 1. helmikuuta 2009

Kupittaa 18m + finaali - Turku

Puoli seiskalta hallilla nappaamassa kyytiin jousilaukku, Matti, Laura ja Sampo.
Seiskan aikaan lähettiin ajelemaan kohti Turkua. Uusi motari oli kokonaan auki ja se osoittautui erittäin mukavaksi ja nopeaksi ajella. Tunnelit kanssa piristivät mukavasti muuten niin tylsää moottoritieajoa.

Perillä oltiin hyvissä ajoin. Meitä oli tellistä hyvä edustus paikalla. Kaksi uutta jäsentä Sampo ja Vesa Matin Lauran ja Kullervon lisäksi ampumassa tähtäimellä ja Olli taljalla. Yhteensä siis seitsemän ampujaa.

Lämmittelyiden alkuun suoritukset olivat hieman jähmeitä. Perjantaina laskeskelin että ilman jumppakumilla lämmittelyä meni noin 40 laukausta saada paikat toimimaan. Kisapaikalla lämpeämiseen meni about sama määrä nuolia.

Kisan alkaessa oli niputuksessa havaittavissa hienoista vaeltamista joka puolen välin kieppeillä paljastui valahtaneen jännevälin syyksi. Korjauksen jälkeen alkoi niputtamaan kivasti. Ei tule tuommoinen asia heti mieleen kun hallilla ei tarvitse tuota juurikaan tarkastaa kun jousessa on jänne vireestä purettuna koko ajan kiinni kun jousi on seinällä. Ekalta puoliskolta kasaan mukavat 289 pistettä.

Toinen puolisko lähti yllättävän mukavasti liikkeelle. Perinteistä tauon jälkeistä notkahdusta ei esiintynyt. Ammuin toisen puolikkaan hyvää vauhtia ja onnistuin asentamaan vain yhden nuolen kasiin ja toisaalta ampumaan vain yhden ysibingon. Pisteitä 290. Viimeinen nuoli jäi harmittavasti 2-3mm kympistä joten 580 ei mennyt rikki. Sen aika on sitten seuraavalla kerralla.

Alkukilpailusta siis kasaan 579 pistettä jonka johdosta alkukilpailun sijoitus kakkonen. Hyvä asetelma siis pudotuksia ampumaan.

Ensimmäisessä ottelussa vetäisin voiton pisteillä 116. Toinen ottelu meni vielä paremmin pisteillä 118. Sitten olikin semifinaali ja vastassa Matti. Matti vetäisi yhden nuolen seiskalle joka jotenkin pisti pasmat sekaisin ja ammuin seuraavan sarjan ympäri taulua. Loput sarjat ihan ok ammuntaa mutta vahinko tuli jo tehtyä joten en päässyt kultaotteluun. Pisteitä tuosta vain 113. Pronssiottelu sitten Juusoa vastaan. Juuso yritti samaa kikkaa kuin Matti ja ampui ensimmäiseen sarjaan seiskan mutten langennut ansaan enää toista kertaa ja vetelin tauluun toisen kerran 118 pistettä.

Kisasta siis pronssimitali, uusi henkilökohtainen kuudenkymmenen nuolen ennätys, uusi henkilökohtainen otteluennätys ja uusi henkilökohtainen 36 nuolen match round ennätys jota tosin tuo 113 pisteen ottelu hieman kalvensi.

Jokatapauksessa oikein hieno jousiammuntapäivä. Kaikenkaikkiaan yli 570 ampujia kisassa oli viisi kappaletta joka on jo melkoinen parannus aikaisempaan kisa-ammuntaan. Samoin otteluissa yli 117 ammuttuja otteluita oli kaikkiaan kahdeksan kappaletta. Samoin tuli hyvä fiilis Puolaa varten koska palkintopallin miehitti MM-kisajoukkueemme.

Ei kommentteja: