perjantai 6. helmikuuta 2009

Nykerrystä ja testiä

Hain kotimatkalla pussin punaisia 2 3/16" jotta on hieman isompi sulka kuin tuo nykyinen minisulka X10:eihin. Tietty riippuu siitä miten toimivat lähdenkö noin isoon sulkaan.

Hallilla meni suurin osa ajasta kärkien ja pinnien liimailuun. Ilmeisesti on tullut paha tapa käyttää liian vähän liimaa kärjissä koska ensimmäisen liimausoperaation jäljiltä vain kolme kärkeä olivat oikeasti kiinni eivätkä helisseet. Lopulta suoritin neljä liimauskierrosta jonka jälkeen sain vasta koko tusinan kärkiä varmasti kiinni putkiin.

Toinen yllätys tuli sitten kun laitoin tusinan nuolia pystyyn pöydälle ja vilkaisin nuolien pituutta. Osa pinneistä oli korkeammalla kuin muut. Yksi syy siihen oli että pinnien tylsistyttämisprosessissa näyttäisi olevan pientä heittoa eli osa on terävämpiä kuin toiset ja sen kautta myös pitempiä. Toinen seikka olikin sitten se että osa pinniestä oli hieman ulkona putkesta. En keksi muuta syytä tuohon kuin tuon alumiinisen pinnin nopean jäähtymisen. Eli kuumaliimaa käyttäessä liima kerkiää jäähtymään ja kovettumaan ennenkuin pinni on aivan pohjassa. Kävin pinnien liitokset suurennuslasin avulla läpi ja lämmittelin ulkonevia hieman ja painelin pöytää vasten loppuun asti.

Kaikkeen tähän meni niin kauan etten voinut edes uneksia osumakuvioiden ampumisesta sulattomilla saatika sitten sulittamisesta. Ammuin lähinnä sulatonta 18m matkalta ja yritin huomioida jotain suuria poikkeamia osumissa. Mitään kauheata poikkeamaa ei ilmennyt. Pitää kuitenkin tehdä 30m matkalta osumakuviot sulattomilla sitten kun hallilla on vähemmän porukkaa jonka jälkeen pääseekin sitten sulittamaan ja testaamaan tuota isompaa sulkaa.

Nuolia vain 54 mutta nykerrystä sitäkin enemmän.

Ei kommentteja: