keskiviikko 20. toukokuuta 2009

Hallia ja päätöksiä

Tänään töiden jälkeen hallille koska satoi melkoisesti ja halusin oikeasti ampuakin enkä vain värjötellä jonkin puun alla pitämässä sadetta. Viikonlopun MM-karsinnoissa Turussa pääsee kyllä värjöttelemään ihan riittävästi.

Ammuin alkuun hieman TF-Apecs + n-apecs yhdistelmällä mutta jousen ääni vaivasi. Samoin se että vaikka kuinka tarkastin säädöt en saanut kolmenkympin merkkiä nousemaan pätkääkään.

Vaihdoin sitten stabit, tähtäimen sun muuta Innoon ja ammuin loppuajan Inno Carbon X-Lite + Inno Power yhdistelmällä. Pientä säätöä vaati haritukseen ja plungerin paineeseen mutta tähtäinmerkki nasahti jälleen vanhalle paikalleen jolla pystyn turvallisesti ampumaan 90m matkaa vaikka sateessa. Sen verran jää vielä säätövaraa tähtäimeen.

Ammuin vielä lopuksi 36 nuolen tuloksen joka meni oikein mukavasti. Sarjat 58, 59, 58, 58, 60 ja 59 antoivat tulokseksi 252 352 joka on henkilökohtainen ennätykseni. Tuon kun saisi ulkona kisassa puristettua kasaan niin asiat olisivat mallillaan.

Nuolia tuli yhteensä 177.

Kaiken tämän jälkeen tulin siihen tulokseen että ammun viikonlopun karsinnat 90% varmuudella Innolla ellei sitten perjantain treeneissä tapahdu jotain mullistavaa. Saan silloin ainakin haettua lapoihin Limb Saverit jotka pehmentävät jousen ääntä melko paljon. Osumaa ne tuskin nostavat taulussa pätkääkään.

Hieman ihmetyttää kyllä tuo TF-Apecsin toiminta. Käytännössä Innoon verrattuna nuoli jäykkeni niin paljon että jouduin vaihtamaan medium jousen Beiterin plungeriin ja ruuvaamaan sitäkin melkoisesti löysälle. Samoin tähtäinmerkkiä joutuu laskemaan kiskolla sentin. Aivan kuin TF-Apecs söisi jousen voimaa joka muilla keskiosilla purkautuu nuoleen. Tuolla keskiosalla voisin kyllä helposti ampua 450 X10:in sijaan 500 kaliiperista joka on toisaalta paljon ohuempi putki ja sitten parempi ulkoammunnassa.

2 kommenttia:

Nimetön kirjoitti...

ennätys 252? ejkä kuitenkin jotain muuta :) Marko

Aki kirjoitti...

Jepjep :) Korjattu, tänks.