keskiviikko 13. toukokuuta 2009

Säätöä

Kävin eilen ennen hallillemenoa hakemassa paria eri karheuksista hiekkapaperia sekä pikaliimaa. Hallilla sitten ensin viilalla rapsin pikaliimat pääosin pois lapataskujen lirpakeiden syvennyksistä ja hioin hiekkapaparilla pinnat hiilikuidulle. Putsasin silmälasipuhdisteella rasvat pois lapataskuista sekä hiilikuitulirpakkeista ja aloin liimailemaan. Ensimmäisellä kerralla ylälapataskun palat menivät väärin päin joten tuli testattua miten tiukkaan lirpakkeet tarttuvat sunkoon kiinni. Olivat melkosen tiukassa joten sain hioa röppöjä pois taskuista hieman lisää.

Lopulta lapataskut olivatkin sitten uudenveroisessa kunnossa varustettuna varaosa hiilikuitulirpakkeilla.

Kokeilin ensin asetella Primejä keskiosaan kiinni mutta lopputulos oli sama kuin aiemmin. Ylälapa on niin huonoa laatua että sitä ei voi saada linjattua oikein jousen rungon suhteen. Kokeilin sitten seuraavaksi heittää kiinni nykyiset Innoni tuohon TF-Apecs runkoon ja linjaus meni heittämällä kuntoon. Tuli siis todistettua että Primet ovat sekundaa.

Pari mielenkiintoista huomiota tuosta TF-Apecsista. Ensinnäkin lapataskujen kulmat ovat ilmeisesti melko erilaiset kuin Innossa koska samoilla lavoilla vetäessäni sen 44,7# Innosta, ovat paunaruuvit melko pinnassa, TF-Apecsissa sen sijaan joudun ruuvaamaan ruuvit melkein pohjaan. Toinen mielenkiintoinen piirre oli että tähtäinmerkki putosi kiskolla noin sentin joka ei ole lainkaan hyvä ajatellen pitkiä matkoja. Nokinpaikkaa en vielä pahemmin korjannut koska nuoli näytti lentävän sulattoman kanssa ihan hyvin joten pieni nokinpaikan korjaus saattaa parantaa hieman tilannetta. Pitää hieman ampua testeja ja kuvailla nuolen lähtöä jotta saa selville missä mennään nokinpaikan suhteen. Haritus on TF_Apecsissa 3/4 kierrosta pienempi kuin Innossa ja plungerin paine 3/4 kierrosta löysempi. Ei siis mitään merkittävää eroa sen suhteen.

Sen voisi vielä huomioida että Primeistä tulee ulos noin kolme paunaa enemmän kuin Inno Powereista vaikka molemmat ovat 68" 44# lavat.

Ampuessa tuo keskiosa ja lapayhdistelmä toimii erittäin hyvin. Jousesta ei kuulu juuri mitään ääntä eikä keskiosa resonoi juuri ollenkaan käteen. Jousi lähtee laukaisussa hienosti eteenpäin sekä nuoli lentää piikkisuorana.

Ainoa huono puoli tuossa keskiosassa on siis se että jos saa ensimmäisen sukupolven keskiosan jossa on teräslirpakkeet, joutuu ne vaihtamaan hiilikuituisiin.

Tietty oletuskahva ei ole tarpeeksi korkea ja se aiheuttaa käsivarteen ikävää jännittymistä joten kahvaan pitäisi tehdä pakkelista pieni korotus kuten Innossakin tällä hetkellä on.

Nuolia tuli jotain 80 kappaletta. Tuli napattua myös yksi kuvat 30m matkalta 40cm tauluun ammutuista nuolista.

Ei kommentteja: