maanantai 5. huhtikuuta 2010

Karsinnoista

Torstai iltana Tampereelle jossa pikkutreeni Rolanilla kolmestakympistä.

Perjantaiaamuna sitten aikaisin juna-asemalta busin kyytiin ja kohti Luulajaa. Matka meni mukavasti parilla pysähdyksellä ja perillä Luulajassa oltiin siten että aikaa harjoituksille jäi parisen tuntia.

Ammuin pääasiassa 90m matkaa ja ihmettelin merkkiä kuntoon. Tein pienen tarkastuksen muille merkeille jotka pitivät aika hyvin paikkansa. Halli oli yhtä pimeä viivalla kuin aikaisemmin, tauluilla oli halogeenit.

Lauantaina sitten vuorossa FITA rundi. Tarkoituksena oli ampua 1300 pisteen hujakoille ja se vielä 90m jälken näyttikin olevan mahdollista mutta sitten homma levisi käsiin todella pahasti.
En oikeastaan nähnyt tähtäintä enkä jännettä kuin epämääräisen harmaina haamuina joka johti todella pahoihin linjausvirheisiin. Samoin jouduin välillä siirtämään tähtäyksessä tähtäimen pois keskeltä taulua jotta sain tarkastettua että tähtäin oli vielä olemassa eikä ollut tippunut pois.

Kolmenkymppin alkaessa olin mielestäni päässyt jotenkin sinuiksi ongelman kanssa ja alku sujuikin hyvin. Loppujenlopuksi ongelmia oli kuitenkin aivan liikaa jotta olisin saanut ammuttua ehjän 30m matkatuloksen.

Sunnuntaina sitten 70m kierros joka meni sekin aika pahasti penkin alle.

Puolivälissä kierrosta alkoi myös hahmottua toinenkin ongelma. Johtuen ilmeisesti siitä että en ole päässyt aktiivisesti ampumaan pitkiä matkoja, oli asennossa jotain sellaista mätää joka aiheutti laukaisussa vasemman lapaluun alaosan "löllähtämisen" joka taas johti nuolen päätymiseen erittäin kauas alavasemmalle. Pahimpaan sarjaan ammuin kait nelosen ja kutosen samaan suuntaan. Seitsemänkympin loppupuolisko meni lähinnä siihen että yritin löytää ratkaisua löllähtämisen korjaamiseen. Loppua kohden sain löllähtelyn hieman paremmin hallintaan mutta jouduin käyttämään melkoisesti poweria tuon tilanteen korjaamiseen sekä taiteilemiseen löllähtämisen ja ylijäykkyyden välillä suorituksen suhteen.

Ylimääräinen pudotuskisa joka ammuttiin udella settisysteemillä meni vihdoin hieman paremmin kunhan vain keskitin huomioni täysin jänteen linjaukseen. Ammuin melko ok otteluita pisteillä 109 ja pääsin lopulta ampumaan kolmannesta sijasta Rekoa vastaan. Viimeisellä nuolella sitten tapahtui kaksi virhettä yhtä aikaa. Nimettömän lipeäminen ja löllähtäminen joka seurauksena peli oli selvä Rekon hyväksi.

EM-Karsinnan suhteen pelini oi auttamattomasti menetetty. Ammuin niin onnettomat tuloset FITA ja 70m kierroksiltä että ei mitään rajaa joten olin karsintojen viides.

Tätä naputellessa istun lentokoneessa välillä Köpis Malaga jossain eteläranskan hujakoilla.
Seuraavan kahden viikon ohjelmana on tiukka treenileiri joka päättyy Gran Premio Madrid kisoihin jossa toivottavasti saan ammuttua kelvollisen tuloksen. EM tilanteeseen se ei vaikuta, lähinnä omaan itseluottamukseen.

Seuraavalle sisäkaudelle on pakko saada pitkänmatkan harjoitusmahdollisuus. Muuten amuntaura tyssää tähän. Aivan liikaa treeniaikaa menee talvisin hukkaan sählätessä 18m matkalla jolla ei ole mitään tekemistä ulkoammunnan kanssa. Tästä johtuen aikaisissa karsinnoissa minulla ei ole mahdollisuutta pärjätä ja toisaalta ulos siirtyminenkin kestää aivan liian kauan jos asentoa ulkokäyttöön pääsee hahmottelemaan vasta keväällä ulkona.

Ei kommentteja: